Siyaset ‘DTP teröre çanak tutuyor’

‘DTP teröre çanak tutuyor’

24.10.2008 - 02:48 | Son Güncellenme:

PKK’nın 6-7 yaşındaki çocukların arkasına saklanarak eylem yapacak kadar zavallı ve gözü dönmüş olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, DTP’yi de “çocukları istismar etmek ve teröre çanak tutmak”la suçladı

‘DTP teröre çanak tutuyor’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin (ETÜ) akademik yılı açılış töreninde DTP ve PKK’ya sert eleştiriler yöneltti. PKK’nın eylemlerinin artmasının altında Türkiye’nin özgürleşme ve demokratikleşme hamlesinin yattığını savunan Erdoğan, Diyarbakır’daki olaylara atıfta bulunarak şöyle dedi:
“25 bin 570 kızımız Diyarbakır’da okulla tanıştırılmış Haydi Kızlar Okula kampanyasıyla. İşte bundan rahatsız oluyorlar. 6-7 yaşındaki çocukların arkasına saklanıp eylem yapacak kadar cehalet ve gözü dönmüşlük içerisindeler.”
Erdoğan, AKP iktidarında sadece Diyarbakır’da 3 bin 356 yeni derslik yaptıklarını, 8 bin 883 bilgisayar gönderdiklerini, 477 okula da genişbant internet erişimi (ADSL) kurduklarını söyledi.

‘İstismar ediyorlar’
Eleştiri oklarını DTP’ye de yönelten Erdoğan, “Terör örgütünün bu gözü dönmüşlüğünü anlamak mümkün ama, bir de demokratik zeminde siyaset yapma iddiası içinde olanlar yok mu? Onların sorumsuzluğuna, ilkesizliğine ne demeli, bunu anlamam mümkün değil. Küçük çocukları istismar edip çatışmadan, gerilimden, kutuplaşmadan medet umacak kadar ilkesizlik. Böyle ilkesiz, böyle seviyesiz bir siyaset tarzı olamaz. Çünkü o çocukların okulla, bilgisayarla, internetle buluşmasından rahatsızlar” dedi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yaptığı ziyaretlerde, bazı çocukların yanına geldiğini ve “Başbakanım, bana bir laptop alır mısınız?’ dediklerini belirten Erdoğan, şöyle dedi:
“Bakınız, sizden para istemiyor, başka bir şey istemiyor. Laptop istiyor. Bu noktaya gelmek önemliydi. Terör örgütü; Türkiye’nin, bölgenin, Kürt kökenli vatandaşlarımızın, bölgesel barış ve istikrarın, temel insani değerlerin, hukukun, demokrasinin açık bir düşmanıdır. Bu ortak düşmana karşı ortak bir mücadele yürütmek zorundayız.
Bölgede yaşamı terörize edenlere çanak tutan bir siyaset anlayışı özgürlük konusunda, demokratikleşme konusunda ne kadar samimi olabilir? Biz bu tahriklere, oyuna asla gelmeyeceğiz ve bölgemizi de asla demokrasiden, özgürlüklerden bir kenara, ayrı tutmayacağız.”

Adalı vardı, Şener yoktu
Yüksek Mahkeme’nin türban kararına muhalefet şerhi koyan Anayasa Mahkemesi üyesi Sacit Adalı’nın da törende olması dikkat çekti. Törene, geçen sene TOBB Üniversitesi’nde ders veren eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener katılmadı. Üniversite yönetimi, eski öğretim üyelerine davetiye gönderilmediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Başbakanlık’ta kara çarşaflı konuk
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak İslam Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Ammar el Hekim ve beraberindeki heyetle dün bir araya geldi. Hekim’in heyetinde yer alan ve görüşmeye katılan kara çarşaf giymiş kadın üye dikkat çekti. Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleşen kabul bir saat sürdü. Erdoğan’ın, Irak’tan, terör örgütü PKK’ya karşı daha somut ve güçlü destek beklendiği mesajını ilettiği öğrenildi. Hekim’in de, Türkiye ile Irak’ın terörü yok etmek için birlikte çalışacaklarını söylediği ifade edildi.
ANKARA Milliyet

‘DTP teröre çanak tutuyor’

Başbakan Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin açılışında öğrencilerle birlikte fotoğraf da çektirdi. Fotoğraf: ALTAN BURGUCU