Siyaset Durmuş: Yaralıdan çok ekip var

Durmuş: Yaralıdan çok ekip var

15.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Durmuş: Yaralıdan çok ekip var

Durmuş: Yaralıdan çok ekip var


Düzce AA

       Sağlık Bakanı Osman Durmuş, deprem bölgesinde yaralı ve hastadan çok sağlık ekibi bulunduğunu belirterek "Bunların vardiya sistemiyle çalışmasını istiyorum" dedi.
       Kaynaşlı Sağlık Ocağı ve UNICEF'in sağlık çadırında incelemelerde bulunan Durmuş, acil yardım konusunda ekiplerin hazırlıklı olduğunu belirterek "Ekiplerin hepsinin ayakta olmaları halinde iyi sonuç alınamaz. Üç gün sonra yeni ekip getirilme durumunda kalınır" diye konuştu.
       Bakan, bazı depremzedelerin yakınlarını bulamadıklarını söylediklerinin anımsatılması üzerine şunları söyledi:
       "Enkaz tamamen kaldırılmadığı için göçük altında kalanlar var. Hastaneye sevk edilenlerin hepsi kayıt altına ve bilgisayar ortamına alınıyor. Ankara ve İstanbul gibi illerimize gönderilen her bilginin kayıtları düzenlidir. Böyle bir kayıp söz konusu olamaz. Kayıp varsa enkazın altından henüz çıkarılamayanlardır. Onlara ulaşılmaya çalışılıyor."
       Uygun olan laboratuvarların devreye sokulması çabasında olduklarını anlatan Durmuş sözlerini şöyle sürdürdü:
       "Kaynaşlı'da yanık vakaları çok fazla. Elektrik olsa yanıkta kullanılacak sargı malzemesi hazırlanabilir. Pomatlarla uzun süre bunların tedavisi sürdürülemez, çünkü geniş yüzeyler yanık. Sterilize özel yanık paketleri hazırlamamız lazım. Ankara'da yanık paketleri var. Elektrik verilince biz kendimiz bu işleri yaparız."