Siyaset DYP: Taviz isteniyor

DYP: Taviz isteniyor

25.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

DYP: Taviz isteniyor

DYP: Taviz isteniyor


ANKARA Milliyet


       DYP Genel Sekreter Yardımcısı Salih Çelen, dış politikada çok başlılık olduğunu savunarak, "Kürtçe yayın, Kürtçe eğitim konularında taviz istenmektedir" dedi.
       Çelen, dünkü basın toplantısında, koalisyon hükümetini son 50 yılın en kötü hükümeti olarak nitelendirdi. Hükümetin 100 bin Türk vatandaşını Almanya'da vergi kaçakçısı durumuna düşürdüğünü, dış politikada son günlerde "garip şeyler" olduğunu ileri süren Çelen şunları söyledi:
       "Kürtçe yayın, Kürtçe eğitim, KKTC'de haklardan vazgeçme gibi basiretli bir iktidar zamanında konuşulması dahi mümkün olmayan konularda, alenen taviz istenmektedir. Bu, dış politikadaki çok başlılıktan doğan boşluktan doğmaktadır."
       Vergi gelirlerinin iç borç faizini karşılayamadığını, SSK ve BAĞ - KUR primlerinin yüzde 70 oranında artırıldığını, emekliye bahşiş niteliğinde bir dolar zam verildiğini belirten Çelen, SSK ve BAĞ - KUR'un toplayamadığı prim miktarının 15 milyar doları bulduğunu savundu.
       YÖK'ü de eleştiren Çelen, "Ancak, böyle hükümete böyle YÖK az bile. Al birini vur öbürüne. İkisinin birden atılması gereklidir ki milletimiz kurtulsun" dedi.