Siyaset Ege'den Kılıçdaroğlu'na yeşil ışık

Ege'den Kılıçdaroğlu'na yeşil ışık

17.05.2010 - 13:35 | Son Güncellenme:

.

Egeden Kılıçdaroğluna yeşil ışık

DENİZ Baykal'ın istifa etmesinin ardından Kurultay öncesi CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na ‘CHP'nin kalesi’ olarak bilinen Ege Bölgesi'nden destek geldi. Ege'deki kentlerin neredeyse tamamındaki il başkanları, Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açıkladı. İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, “Baykal desteklerse biz de destekleriz” dedi. Aydın İl başkanı ise çekimser kaldı.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun'un Kılıçdaroğlu'nun adaylığına şaşırdığı dikkat çekti. CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, “İzmir örgütü için üç şık var. Ya Deniz Baykal geri döner, ya dönmez ama başka bir adaya destek verir. Ya da bunların hiçbiri olmaz birisi aday çıkar. Şu anda üçüncü şık gerçekleşmiş gibi görünüyor. Kemal Kılıçdaroğlu aday oldu. Ancak bizim için önemli olan Baykal'ın Kılıçdaroğlu'na destek verip vermediği. CHP Genel Sekreteri Önder Sav da Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı ama bizim için önemli olan Baykal'ın desteğinin olup olmadığı. Bu da yarın il başkanları toplantısında ortaya çıkar. Baykal desteklerse biz de destekleriz” dedi.

ÇANAKKALE

Çanakkale CHP İl Başkanı Serdar Soydan, Deniz Baykal'ın parti için kendini feda ettiğini ve yeni bir adayla yola çıkılması konusunda net bir mesaj verdiğini vurgularken, “Deniz Baykal’ın onurlu davranışı ve istifası toplumda büyük bir heyecan yarattı. CHP özellikle AKP’ye oy vermiş, ama AKP’den umudunu kesmiş büyük bir kesim için ilgi odağı haline geldi. Deniz beyin bu istifası çok olumlu karşılandı. Arkasından Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıkla ilgili isminin ortaya çıkması, yine o kesimde, bizde ve partide çok büyük bir heyecan yarattı” dedi. Soydan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Biz de Genel Sekreter Önder Sav ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, yeni bir adaya destek verme konusunda görüş birliğine vardık. Bu anlamda Kemal Kılıçdaroğlu, hem partide hem Türkiye’de yeni bir heyecan yaratacaktır. İlk kurultayda genel başkanımız olacaktır. Ama ilk seçimde de Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olacaktır. Buna inanıyoruz. Partimizi iktidara getirebilmek için, artık genel başkanımızı tartışmıyoruz. Klıçdaroğlu’nun genel başkanlığında CHP’yi iktidara getirebilmek için bütün gücümüzle çalışacağız.”

UŞAK

Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıklayan CHP Uşak İl Başkanı İsmail Demirel de “Deniz Baykal'a yönelik bu komployu kınıyoruz. Bu tezgah Genel Başkana değil partiye yapmıştır. Genel başkanın sonuna kadar yanındayız. Baykal istifasının ardından partiye geri dönmeyeceğini söylemiştir. Uşak il ve ilçe örgütü olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasını memnuniyetle karşıladık. Kılıçdaroğlu, toplum tarafından sevilen bir insandır ve aday olduğunu açıklaması sevindiricidir. Deniz Baykal da daha önce taban ve tavanın hem fikir olacağı bir aday çıkmasını ifade etmişti. Kılıçdaroğlu CHP'ye yakışan bir insandır, il ve ilçe yönetimi olarak sonuna kadar destekliyoruz. CHP artık iktidara yürümektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

MUĞLA

CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu da “Bizim tavrımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana. Deniz Baykal'ın göreve tekrar dönmeyeceğini düşünüyoruz. Öngörümüz bu şekilde. Bu durumda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamaları ve çalışmalarıyla toplumun sempatisini kazandı. Örgütün başına geçerse iktidara yükseliriz” görüşünü dile getirdi.

DENİZLİ

CHP Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç ise “CHP Genel başkansız ya da başsız kalmaz. Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasını olumlu buluyorum. İl başkanları toplantısından bir gün önce açıklamasını da il başkanlarına düşünme fırsatı verme olarak değerlendiriyorum. İl başkanları bir gün bu karara düşünüp görüşünü netleştirecektir. Ben de 19 ilçe başkanı ve kurultay delegeleriyle görüşerek düşüncelerini aldım. Denizli örgütünün düşüncesini yarın Ankara'da örgütle paylaşacağım” dedi.

Haberin Devamı

BALIKESİR

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını “İyi bir gelişme” olarak niteleyen CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış da “Hayırlı olsun. Zaten Genel Başkanımız Deniz Bey, ‘herkes aday olabilir’ diyerek herkesin önünü açmıştı. Ancak her şey yarın Ankara’daki il başkanları toplantısında netleşecek. Tek aday mı olur, başka aday çıkar mı şu an için bilmek mümkün değil. Siyaset o kadar hızlı gelişiyor ki bir saat sonrasını göremiyoruz. Her şey yarın kesinleşir” diye konuştu.

MANİSA

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan da Kılıçdaroğlu’nun adaylığını olumlu karşıladıklarını vurgularken, “CHP kurumsal kimliği olan partidir, gelenekleri vardır. Genel Başkanına yapılan komplonun hesabını CHP olarak soracağız. CHP Türkiye için umuttur, aydınlık geleceği kurma geleneği vardır. Genel başkanımız Baykal adaylığını açıklamadı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yolunda başarılar diliyorum. Yarın İl başkanları toplantısı var. Birlik beraberlik içinde kurultay sürecini sürdüreceğiz. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını partili olarak olumlu karşılıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

AYDIN
Bu konuda tek çekimser açıklama ise CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur'dan geldi. Aytur, “Şu anda hiçbir şekilde açıklama yapmayı düşünmüyorum. Önümüzü görebilecek durumda değiliz. Bir müddet daha beklemek taraftarıyım. Zamanı gelince, delegelerle bir araya gelip düşüncelerimizi paylaşarak, ortak bir açıklama yaparız” diye konuştu.