Siyaset Eğitime değer katanlar iftarda buluştu

Eğitime değer katanlar iftarda buluştu

29.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’nca gerçekleştirilen ‘Eğitime Değer Katanlar Bağış Programı’nda hayırsever iş insanlarıyla iftar sofrasında bir araya geldi.

Eğitime değer katanlar iftarda buluştu

Tasarım Beceri Atölyeleri’nin yapımı için hayırseverlerden bağışların toplandığı program öncesinde davetlilere seslenen ve çocukların en büyük değerleri olduğunu dile getiren Erdoğan şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu fani dünyada yaptığımız her iş, onlara hak ettikleri bir geleceği hazırlamak için. Bizler, onlara karşı olan sevgimizi, hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ülkeyi miras bırakarak gösterebiliriz. Böylesi bir geleceği hazırlamak için ise, çağın bizden beklediklerine hızlı uyum sağlamamız, sistemlerimizi sürekli olarak güncellememiz gerekiyor... Geleceğin arzu ettiğimiz şekilde inşası ise, yalnızca kurumların değil, bir toplumu oluşturan tüm fertlerin sorumluluğundadır. İnanıyorum ki, iş adamlarımız, iş kadınlarımız, bu gerçeğin farkındalar. Ben bu nedenle, özel sektörümüzü Tasarım ve Beceri Atölyeleri’ne katkıda bulunmaya davet ediyorum” dedi. 30 pilot okulda yapılan uygulamalardan çok verimli sonuçlar alındığını belirten Erdoğan, “Amacımız, Tasarım Beceri Atölyelerimizi en kısa zamanda ülke çapında yaygınlaştırmak. Çünkü bizim çocuklarımız her şeyin en iyisini hak ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Bütünleşik sistem

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise ilk kez bir ülkenin eğitim sisteminin alt sistemlerle beraber bütünleşik olarak ele alındığı ve her bir alt sistemin birbiriyle alakasının güçlü bir şekilde fizibilitesinin yapıldığı bir tasavvurdan söz ettiklerini söyledi. Selçuk, “Bizim çocuklarımız sadece ve sadece kağıt üzerinde a, b, c şeklinde işaretlemelerle eğitim hayatlarını sürdürdüklerini zannediyorlar. Bu gerçekten bir zan. Eğitimin kendisi değil. Bizim bunu dönüştürmemiz lazım. Yaratılışta var olan 3 hususiyeti dikkate alarak yapabiliriz. Düşünsel olanı duygusal olanı ve fiziksel olanı bütünleştirerek çocuğun tabiatına hürmet ederek yapabiliriz. Bunu yapmak için Tasarım Beceri Atölyelerinde her bir çocuğumuzu ilkokul birinci sınıftan itibaren mühendislik atölyesine sokmamız lazım” dedi.

Program sonunda 120 hayırsever iş insanı 574 okula Tasarım Beceri Atölyesi yaptırma sözü verdi.