Siyaset Ekonomi konseyi toplantısı çağrısı

Ekonomi konseyi toplantısı çağrısı

01.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin, ekonomideki sorunlara çözüm önerileri geliştirmek ve kamuoyuyla paylaşmak üzere parti bünyesinde oluşturduğu “Ekonomi Masası”, sivil toplum kuruluşu ve sendika ziyaretlerine başladı.

Ekonomi konseyi toplantısı çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası üyeleri, dün, Türk-İş’i ziyaret ederek Genel Başkan Ergün Atalay ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Son ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği toplantının ardından açıklamada bulunan Öztrak, CHP olarak yaşanan gelişmeleri takip amacıyla bir “ekonomi masası” kurduklarını söyledi. Bu tür ziyaretleri sürdüreceklerini ve ekonomik gelişmeleri il başkanları vasıtasıyla kentlerde de takip edeceklerini belirten Öztrak, hükümete bu kapsamda uyarılarda bulunacaklarını kaydetti. Öztrak, “Bir an önce Ekonomik ve Sosyal Konsey’in toplanması gerekir. Orada bütün oyuncular bir arada olur. Bu programa güven artar. Yazıktır. Bu sene başında 423 dolar olan asgari ücret, 243 dolara düştü. Hızla bir program ortaya konmalı ve tüm kesimlerin mutabakatının sağlanması lazım. Sadece konuşmalarla, birtakım hamasi laflarla bu işleri götürebilmek artık mümkün değil” dedi. CHP olarak yapıcı bir siyaset izlemenin gayretinde olduklarını ifade eden Öztrak, “Zaman, Türkiye’de herkesin aklına ihtiyaç duyulan, ortak aklın tüm gücüyle çalıştırılması gereken zaman” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Türkiye yüzünü IMF’ye dönmemeli’

Toplantının ardından konuşan Ergün Atalay da ABD Başkanı Donald Trump’ın tutarsız ve düşmanca tavrının bedelini, 81 milyonun ödediğini söyledi. Alım gücünde yüzde 30 gerileme yaşandığını dile getiren Atalay, “Ortak bir akılla bu çıkmazdan bir an evvel çıkmak için herkes elini taşın altına koymalı. Burada siyaset yapacak zaman yok. Bu siyasetten kimseye fayda gelmez. Çözersek hepimiz rahat ederiz” dedi. Atalay, “Türkiye bir daha IMF’ye yüzünü dönmemeli. Bağımsız olmanın yolu borç almamaktan geçiyor” ifadesini kullandı.

Ekonomi konseyi toplantısı çağrısı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Twitter’dan “CHP’li küskünler doğrudan AK Parti’ye oy versin” diyen Kılıçdaroğlu’nu RT’leyerek “Bitanesin” yazdı.