Siyaset ‘Elektrik faturamı hâlâ ödemedim’

‘Elektrik faturamı hâlâ ödemedim’

13.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında “Onların yaşadığı sıkıntıları yaşamak için bilinçli olarak elektrik faturamı ödemedim ve ödemiyorum. 3 milyon 500 bin hanenin sözcüsü kim olacak?” dedi.

‘Elektrik faturamı hâlâ ödemedim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

VATANDAŞ GÖRÜYOR: 21. yüzyılın Türkiye’sinde uzun süredir bir kişinin hegemonyasında yönetilen Türkiye’de 3 milyon 449 bin 344 ailenin, iş yerinin elektriği kesildi. Ortalama 3,5 milyon hanede elektrik yok. Vatandaş bunu yaşıyor, görüyor. Ben 3 milyon 449 bin 344 hanede elektrikler kesildi, onların sözcüsü olarak bilinçli olarak elektrik faturamı ödemedim ve ödemiyorum.

EVLATLARIMIZ İÇİN GİTTİM: Bazı enteller var, “Kılıçdaroğlu gitti kapılar kapandı”. Ben kapılar açılsın diye değil, evlatlarımızın hakkını ve hukukunu korumak için ben oradayım. Kapıyı açarlar veya açmazlar.

BENİM MUHATABIM BAKAN DEĞİL: ‘Efendim bakandan telefon edip randevu alsaydı’. Benim muhatabım bakan değil, benim muhatabım Et ve Süt Kurumu. Hesap verecek olan bir organdan ben hesap sormak istiyorum.

Haberin Devamı

ZARAR EDİYOR: Et ve Süt Kurumu 2019’da görev zararı 32 milyon lira. 2021 yılında yüzde 1300’lük artış gösteriyor, 32 milyon liradan 422 milyon liraya çıkıyor. Et ve Süt Kurumu soğuk hava depolarında kendisinin ve özel sektörün soğuk hava depolarında belli miktarda eti tutmak zorundadır. Tutuyor da. Fakat birden bire yöneticiler karar alıyorlar. 15 kuruş olmasın. 45 kuruş olsun.

NASIL MİLLİYETÇİYSE ANLAYAMADIK: Bu devletin itibarını ayaklar altına alamazsınız. İstanbul’da Suudi Konsolosluğunda bir cinayet işlendi. Cinayetin burada olduğu belli. Erdoğan kalktı, bir konuşma yaptı. ‘Hayır devretmeyeceğiz’ dedi. Ne oldu? Bu davayı aldı, Suudi Arabistan’a havale etti. Şimdi ben AK Parti’ye geçmişte oy vermiş kardeşlerime, MHP’ye oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum. İstanbul’da işlenen Türkiye’de işlenen bir cinayeti Türk Milleti adına kararı vermesi gereken mahkemenin itibarını milletin itibarını Suudi Arabistan’a devrediyorsun. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir rezalet görülmedi. Egemenlik hakkını vereceksin. ‘Sen yargıla’ diyeceksin, ‘ben yargılayamıyorum’. Niçin, para var işin ucunda. Bahçeli de buna ‘evet’ diyecek. Nasıl milliyetçiyse anlayamadık, samimi söylüyorum, nasıl milliyetçiyse ben şu ana kadar anlamış değilim. Bir devletin egemenlik hakkı başka bir ülkeye devredilir mi ya?

Haberin Devamı

‘Elektrik faturamı hâlâ ödemedim’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi’nde çalışan işçilerle iftar yaptı. Kılıçdaroğlu, esnafın sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini anlattı.

‘MHP’ye üzülüyorum’

BAHÇELİ DUYUYOR MU: Oturuyor İçişleri Bakanlığı taşraya yazı gönderiyor, listeyi veriyor, 50 kişi 100 kişi ‘bunları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapın’ diyor. Bahçeli duyuyor mu bunları, herhalde duyuyordur, duymaması mümkün değil, biliyor mu, o da biliyor.

BAHÇELİ’YE ZAM YANITI: Bahçeli, “Zamlar hayat pahalığı hepsi geçicidir, Müslümana karamsarlık haramdır” demiş. Yani İslam alemine fetva veriyor. Aslında utanmasalar diyecekler ki bize oy vermemek haramdır. Bu beylere göre çalmak, yolsuzluk yapmak, rüşvet alandan büyükelçi tayin etmek, garanti ödemeleri adı altında bütçeleri birilerine peşkeş çekmek, 128 milyar doları hiç etmek haram değil, ama karamsarlık haram. Gerçekten de MHP’ye üzülüyorum, köklü bir parti böyle bir pozisyona asla düşmemeliydi.