Siyaset 'Emekli ‘ayda 800 lirayla sen geçin’ bakalım desin'

'Emekli ‘ayda 800 lirayla sen geçin’ bakalım desin'

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, İzmir’de iş dünyası ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile buluştu. Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde katılımcılara seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti Yalova milletvekili adayı Meliha Akyol’un “Batı Trakya’dan, oradan, buradan, kimisi doğudan gelen kendisini ifade edemeyen ezik insanlar” şeklinde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Emekli ‘ayda 800 lirayla sen geçin’ bakalım desin

Kılıçdaroğlu, “Trakya’nın, Balkanlar’ın tarihine baktığımızda büyük acılar, dramlar görürsünüz. Oradan insanlar Türkiye’ye geldiler. Onlar her zaman başımızın üzerinde. Yılların baskısına rağmen asla kültürlerinden, inançlarından kopmamışlardır. Osmanlı’dan bu yana dik ve onurlu duruşlarını sergilediler” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde muhtarlar için yasal düzenleme yapacaklarını belirterek, “Hakkını arıyorsan, bu ülkede onurlu bir şekilde muhtarlık yapacaksan oyunu CHP’ye vereceksin kardeşim” diye konuştu. Emeklilere seslenen Kılıçdaroğlu “Emeklinin hakkını soruyorum, ‘Neden korumuyorsunuz?’ diye. ‘Emekli ne yaparsak yapalım sırtına da binsek oy verecek’ diyorlar. Ayda 300 lira emekli aylığı alan var. Saraydaki zata desin, ‘800 lira ile bir de sen geçin bakalım’ desin. Hiçbir emeklinin aylığı 1500 altında olmayacak” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Sayın İnce seçilirse bir restorasyon dönemine ihtiyacımız var. Bu 4, 2 ya da 1 yıl olabilir. Böyle bir parlamenter sistemin inşası bir anayasa değişikliyle olabilir. Bir anayasa değişikliğini yangından mal kaçırır gibi yapamayız” ifadelerini kullandı.