Siyaset 'En büyük güvence millet ve ordumuz'

'En büyük güvence millet ve ordumuz'

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’ne katılan Yıldırım, “Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü için en büyük güvencemiz yüce milletimiz ve Silahlı Kuvvetlerimiz” dedi.

En büyük güvence millet ve ordumuz

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, seçim bölgesi İzmir’de bir dizi temasta bulundu. Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu 27. Dönem Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi ve Mezuniyet Töreni’ne katılan Yıldırım, İzmir’in direnişin sembolü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kara Harp Okulu Maltepe Yerleşkesi’ndeki törende İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, askeri erkan, teğmenlerin aileleri de hazır bulundu.

Törende Kara Harp Okulları Komutanı Tuğgeneral İsmail Güzeller, çağın gerektirdiği bilgiye sahip yüksek karakterli subaylar yetiştirdiklerini belirterek, “Devletin bize sağladığı imkanlarla bugün 1943 genç vatan evladı, teğmen olmanın gururuyla sizin karşınızdalar” dedi.

Direnişin simgesi

Kürsüye davet edilen Yıldırım da İzmir’in direnişin simgesi olduğunu belirterek, “Bugün bu anlamlı merasime katılmayı planlayan, ancak yurt dışı ziyareti nedeniyle katılamayan Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum.

Haberin Devamı

İzmir 15 Mayıs 1919’da bağımsızlık uğruna ilk kurşunun Hasan Tahsin tarafından atıldığı bir direniş şehridir. İzmir’in damarlarında milli egemenliğin asil dokusu ve bağımsızlık vardır. Mezun olan subaylarımız, komutanlarımız eminim ki, milli iradeye ve egemenliğe bağlı, bağımsızlık şiarından asla taviz vermeyecek askerler olarak mezun olacaklardır. Bugün sadece aileleriniz ve sizi mezun eden eğitimciler değil, aziz Türk milleti sizinle gurur duyuyor” dedi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Yıldırım, mezun olacak teğmenlere “Milli değerlerimizi ve kutsal inançlarımızı kullanarak milletimize zarar vermeye çalışan dış mihrakların maşası terör, onları aranıza sokmayın. Onları aranızda yaşatmayın” diye seslendi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı harekatlarında Türkiye’nin ulusal güvenliğine kastedecek tehditlere gereken karşılığı verdiğini vurgulayan Yıldırım “Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak için en büyük güvencemiz, yüce milletimiz ve kahraman silahlı kuvvetlerimizdir” diye konuştu. DHA

Genç çiftlere sürpriz

En büyük güvence millet ve ordumuz

Yıldırım, yolda iki gelin arabası görünce aracını durdurdu. Araçtan inerek yeni evli Ahmet ve Tuğba Başar ile İskender ve Gülnur Deniz’in yanına giden Yıldırım, genç çiftlerle sohbet etti. Gelinlere cumhuriyet altını hediye eden Yıldırım, çiftlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Haberin Devamı

DEÜ’ye geri döndü

En büyük güvence millet ve ordumuz

Yıldırım, dün Dokuz Eylül Üniversitesinin 36’ncı kuruluş yıldönümü programına katıldı. Törende sürpriz bir gelişme de yaşandı. Hükümet tarafından çıkarılan öğrenci affından yararlanan Yıldırım, devamsızlık nedeniyle atıldığı Fen Bilimleri Enstitüsü Gemi İnşaatı Yüksek Lisans Bölümünde sürdürdüğü eğitim hayatına geri döndü. Öğrenci kimlik kartını DEÜ Rektörü Nükhet Hotar’ın elinden alan Yıldırım, “Yıl, zannediyorum 1979. İTÜ Gemi İnşa Fakültesi’nden mezun olduktan sonra DEÜ’de yüksek lisans kazandık. Ancak İTÜ de sınav açmıştı, onu da kazandık. İstanbul’da oturduğumuzdan İzmir’deki yüksek lisans öğrenciliğine devam edemedik. Devamsızlıktan atıldık” dedi.