Siyaset En büyük yatırım eğitime yapılandır

En büyük yatırım eğitime yapılandır

18.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdullah Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Vakfı’nın yaptırdığı Fen Lisesi’nin temel atma törenine katıldı.

En büyük yatırım eğitime yapılandır

AGÜ Mimar Sinan Kampüsündeki temel atma törenine Abdullah Gül ile birlikte eşi Hayrünnisa Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile davetliler katıldı. Törende yaptığı konuşmada AGÜ Mimar Sinan Kampüsü’ne yaptırdıkları Fen Lisesi nedeniyle TOBB Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Abdullah Gül özetle şunları söyledi: “En iyi yatırım eğitime ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Eğitimin ana unsuru da orta eğitimdir. O bakımdan çocuklarımızı üniversitelere çok daha donanımlı göndermemizi sağlayacaktır. Bu okulu çok önemsiyorum. Sadece açılış değil, bundan sonraki eğitim hayatı boyunca da başarılı olunmasını diliyorum.”
Gül, Kayseri’de kendi adını taşıyan üniversitenin 2014-2015 akademik yılı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Gül, Türkiye’nin kuzeyinde soğuk savaş başlayacakmış gibi, güneyinde ise daha karışık bir durum olduğunu kaydederek “Bütün bunların ortasında olan Türkiye olarak bizim kısır çekişmelerden uzak, milli meselelerde birlik olarak, ortak bir tavır sergilememiz lazım. Büyük bir dayanışmayı, iktidarıyla, muhalefetiyle gösterebilmek ayrı bir sorumluluktur diye düşünüyorum” diye konuştu.