Siyaset En çok Başbakan’ı rahatsız etmeli

En çok Başbakan’ı rahatsız etmeli

04.03.2011 - 02:58 | Son Güncellenme:

Mehmet Barlas (Sabah gazetesi yazarı): Böyle hukuk devleti, böyle demokrasi olmaz. Bence iktidar partisi sözcülerinin de bu olaylar karşısında tepki göstermesi lazım

En çok Başbakan’ı rahatsız etmeli

Mehmet Barlas (Sabah yazarı): “Nedim Şener gibi gazeteci gözaltına alındı. Ne olacak size söyleyeyim. Yarın bir internet sitesinde, bir gazetede bununla ilgili bir dedikodu okuyacağız. Böyle hukuk devleti, böyle demokrasi olmaz. Eğer idarenin elinden bir şey gelmiyorsa, yargı bu ülkeye şeffaflık getirmek zorunda. Bu olaylar karşısında herkesin tavır alması lazım. İktidar partisi sözcüleri de tepkilerini göstermesi lazım. Ev basılıp yazısından ötürü kitabından ötürü insanların gözaltına alınması en fazla şiirden ötürü gözaltına alınmış bir başbakanı rahatsız etmeli.”
Nazlı Ilıcak (Sabah yazarı): “Diyelim ki Nedim Şener ve Ahmet Şık, Soner Yalçın ile birlikte çalışıyor ve Fethullah Gülen ile ilgili ya da hükümeti yıpratmakla ilgili bir faaliyet içine girdiler. Bu kötü gazetecilik olabilir. Ergenekon ile ilişkilendirilemez.”
İsmet Berkan (Hürriyet yazarı): “Gecen hafta Ahmet aradı, ‘Kitap çıksın, bilgisayarımı denize atacağım’ dedi. Ben de ona ‘Denize atmak yetmez, hard diskini mıknatısla sil, sonra çekiçle kır, öyle at’ dedim. Ahmet örgütçüyse, ben de örgüte akıl veren mi oldum simdi?”
Emre Kongar (Cumhuriyet yazarı): Ergenekon denen olayın açığa çıkmasına yolaçan bir takım işlerin yapılmasını sağlayan bir gazeteci arkadaş o örgüt mensubu olmakla suçlanıp içeri alınıyor. Süreç tamamen ne olduğu belli olmayan bir hale geldi!
Yıldıray Oğur (Taraf yazarı): Kozinoğlu ile onun Susurluk’ta haberlerini yapmış Şık arasında bağlantı kuracak savcı Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü’nü alır.

Yazarlar