Siyaset Engelsiz üniversite Bağcılar’da açıldı

Engelsiz üniversite Bağcılar’da açıldı

06.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dün Bağcılar’daki ‘Engelsiz Üniversitesi’nin açılışı sırasında yaptığı konuşmada “Engelsiz şehirler inşa etmeliyiz” dedi.

Engelsiz üniversite Bağcılar’da açıldı

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda gerçekleşen açılış töreninde konuşan Emine Erdoğan, “Stephen Hawking dünya tarih sahnesine gelmiş ender dehalardan biriydi. Bilim alanında açtığı çığır yanında, bedensel engelin insanın yapabileceklerine sınır koyamadığını da ispat etmiştir. Engellilikle ilgili birçok ön yargıyı yıkmıştır. İnsan, aklıyla, zekasıyla, ruhuyla, kalbiyle, vicdanıyla insan oluyor. Eğitim, insanın kendini keşfetmesi noktasında en önemli araç. Engelli insanların önündeki en büyük engel, eğitimde fırsat eşitliği noktasında, dezavantajlı bir gruba dâhil olmaları. Yani aslında onlara engel teşkil eden bedensel engelleri değil, sistemik engeller” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2002 yılından sonra engellilerin hayatını iyileştirecek bir çok düzenleme yapıldığını anlatan Erdoğan, “Biliyoruz ki yeterli eğitimi alan ve sonrasında çalışma hayatına adım atan engelli bireylerin hayatında yeni bir sayfa açılıyor. Hayatlarını insan onuruna yakışır şekilde kimseye muhtaç olmadan sürdürebiliyorlar” diye konuştu.

Atölyeleri gezdi

Emine Erdoğan açılışın ardından proje kapsamında oluşturulan atölye ve sınıfları gezdi. Engellilerle sohbet eden Erdoğan’a, engelli kursiyerlerin ilgisi yoğun oldu.

Yazarlar