Siyaset Erbakan’a istifa et demedik

Erbakan’a istifa et demedik

09.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesindeki 28 Şubat Alt Komisyonu’nda dinlenen eski Türkiye İşveren Sendikaları Konfedarasyonu (TİSK) Başkanı Refik Baydur, Refahyol Hükümeti’ne karşı bildiri yayımlayan, “5’li Sivil İnisiyatif”in ‘askeri hareket veya askeri hareket olma eğilimine’ hiçbir dahilinin olmadığını söyledi.

Erbakan’a istifa et demedik

Baydur, Komisyon Başkanı Nimet Baş’ın ile AK Parti milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve İdris Şahin’in sorularını yanıtladı. Baydur, Türk-İş, DİSK, TESK, TOBB ve TİSK’in oluşturduğu 5’li Sivil İnisiyatif’in 28 Şubat dolayısıyla oluşmadığını, oluşumun Necmettin Erbakan ile değil, Tansu Çiller ile ters düştüğünü anlattı. Toplantıda şu konuşmalar geçti:

Haberin Devamı

‘Fuzuli kabadayılığın anlamı yok’
* Baş: Cumhurbaşkanı’nı (Süleyman Demirel) ziyaretinizden sonra grup adına yapılan açıklamada ‘İrtica çok ciddi tehdit’ diyorsunuz. Seçimle gelen hükümetin görevden alınması için Cumhurbaşkanı’nı ziyaret ederek bildirinin yayınlanmasını demokratik toplumun gereği olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
* BaYDUR: Her türlü sivil toplum örgütünün memleketin rejimi hakkında söz söyleme hakkı vardır. Cumhurbaşkanı’na bir değil, bir kaç kere çıktık. Cumhurbaşkanı bize hep demokratik, parlamenter çevre içinde hareket etmemizi tavsiye eden adamdır. Şimdi o günler geçti diye fuzuli kabadayılık etmenin lüzumu yok.
* Baş: Bu tavsiyeleri son derece normal, Demirel siyasetçi.
* BaYDUR: Sayın Cumhurbaşkanı’na ‘duruma müdahale edin’ demedik.
*Baş: Cumhurbaşkanı’yla nasıl bir görüşme geçti?
*BaYDUR: Memleketin yavaş yavaş tarikatlara teslim edilmekte olduğunu söyledik, hala söylüyoruz. Endişemiz vardı, bu endişe Köşk’e kadar götürüp tarikat liderlerini misafir eden Erbakan için duyduğumuz endişeydi.
* KIYIKLIK: Meslek liselerinin önü kesildi. Bununla ilgili hükümetle veya komutanlarla görüşmeniz oldu mu?
* BaYDUR: Herhangi bir komutanla ne görüştüm ne de tanırım.
* ŞAHİN: 28 Şubat’da hata edildi kanaatiniz var mı?
* BaYDUR: 28 Şubat askeri hareket veya askeri hareket olma eğiliminde bizim 5’li olarak hiçbir dahilimiz yok.
* ŞAHİN: 28 Şubat’ta hata ettik diyor musunuz bugünkü gözle baktığınızda?
* BaYDUR: Hata ettiğimize inanmıyorum. Hiç kimse sivil toplum örgütleri olarak arz ediyorum Sayın Erbakan’a git istifa et, devret Tansu Çiller’e demedi. O gitti, istifa etti. Kendi kendi kendine ayağına mermi sıkmış iktidara ben sahip olsam ne çıkar.