Siyaset Erbakan: Bu nasıl ülke ya

Erbakan: Bu nasıl ülke ya

11.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Erbakan: Bu nasıl ülke ya

Erbakan: Bu nasıl ülke ya


ANKARA Milliyet


       Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ceza aldığı konuşmanın bulunduğu kasetin montaj olduğunu iddia ederek, "Bu nasıl ülke ya? Dünyanın neresinde böyle hukuk dışı durumlar ortaya çıkıyor?" dedi.
       Erbakan, siyasi yasaklı Şevket Kazan ve Ahmet Tekdal'la beraber ASKİ'de Konya, Düzce, Gerede ve Kırıkkale'den gelen heyetleri kabul etti. "Mücahit Erbakan", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde konuşan Erbakan, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 312. maddesinin faşist İtalya'dan alındığını hatırlattı.
       Siyasi mücadelede rakiplere problemler çıkarmak için bant tertiplerinin olabileceğini öne süren Erbakan, "Türkiye'de şarkı ve klip için bantlar yapılıyor. Ancak bunların yanında şimdi maalesef siyasi rakiplerin aleyhinde kullanmak için hazırlanan bantlar da vardır. Ne zaman, kim tarafından, neden yapıldığı belli olmayan bir bant çıkmış. Ve dava açılmış. Bütün dünyada ilim ve teknik gelişmiş bantlar delil olamaz" diye konuştu.
       Bantın tertip olduğunu savunan Erbakan, şunları söyledi:
       "Hukuk matematiktir. Akla uygun olmayan şeyler kabul edilemez. Bütün bunlar oldu da ne olmuş, ne var bantta? Şimdi düşünün, bir insan bir ülkede ayrım olmasın, kardeşlik sözleri söylerse bunda ne var ya? Kim bunu yaparsa ona teşükkür etmek lazım. Bu nasıl suç olur. Demek ki bir ülkede siz çözüm için teklifte bulunamayacaksınız. Bu nasıl ülke ya? Dünyanın neresinde var böyle bir şey? 312. madde toptan kaldırılmalıdır. TBMM bir an evvel toplansın ve bunları düzeltsin."