Siyaset Erbakan: Fatih liberal miydi?

Erbakan: Fatih liberal miydi?

04.10.2010 - 00:57 | Son Güncellenme:

Milli Görüş’ün lideri Necmettin Erbakan, SP’den ayrılan Genel Başkan Numan Kurtulmuş ve ekibine sert eleştiriler yönelterek, “Sürüden ayrılanı kurt kapar” dedi

Erbakan: Fatih liberal miydi

Erbakan, “Diğer partilere benzemeyi heves etmek adım adım helak olmaya götürür. 60 parti var bir tane daha olsa ne yapar. 100 çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. Alınan karara itaat edilmelidir. Sadık olacağız. İstişare, itaat ve sadakat vesayet demekmiş. Bunlar hep faydalı şeylerdir” diye konuştu.
Kongrenin 17 Ekim’de yapılacağını açıklayan Erbakan, delegelerden ve teşkilatlardan genel başkanın kim olmasını istediklerini sordu ve istedikleri 3 ismi yazılı olarak bildirmelerini istedi. Erbakan, SP’ye el koyarak dün delegeler ve teşkilatla “Olağanüstü Büyük Kongre Hazırlık ve İstişare Toplantısı” yaptı.
Kurtulmuş’un ekibinde yer alan SP GİK üyesi “başı açık” Oya Akgönenç’in Erbakan’la birlikte yola devam etmek için dünkü toplantıya gelmesi dikkati çekti.
Dış güçlerin, Kurtulmuş ve ekibini, öbür partilere heves ettirmeye çalıştığını iddia eden Erbakan, “Tıpkı Avrupa hayranlığı gibi. Yahu Avrupa dediğin nedir senin be. Adam tuvalete girdiği gibi çıkar. Yüzünü yıkamasını bilmez. Avrupa’nın arkasından gidilir mi ey şaşkın. Batı taklitçiliğine kapılmıştır. Ne liberaliymiş be, ne ortanın soluymuş be. Sultan Fatih liberal miydi, solcu muydu?” dedi.

Fatih, veliaht mı?
Genel başkanlık için adı geçen Fatih Erbakan’ın askerliğini yapmamış olması, SP kulislerinde “genel başkanlık için daha vakti var, çok genç” söylemlerine neden oluyor. Erbakan’ın yakın kurmayı Mustafa Kamalak, “Fatih Erbakan aday olmamalı” dedi.
Başkanlık için Mustafa Özkafa, Kamalak, Erbakan’ın prensi olarak nitelenen Mete Gündoğan, İlyas Töngüç ve Arif Ersoy’un ismi de konuşuluyor. Bu arada SP Bitlis il ve ilçe teşkilatındaki üyeler toplu olarak istifa etti.