Siyaset Erbakanlar Saadet’i sildi mi?

Erbakanlar Saadet’i sildi mi?

18.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genel Başkanlığa seçilen Kamalak’la yollarını ayıracakları iddia edilen Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan kongreye katılmadı ama yönetime girdi

Erbakanlar Saadet’i sildi mi

Saadet Partisi, Milli Görüş hareketinin lideri ve SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın ölümünün ardından genel başkanlığa seçilen ve partiyi seçime götüren Mustafa Kamalak’la yola devam kararı aldı. Genel İdare Kurulu’nun oluşumunda devredışı kaldıkları için Kamalak’la yollarını ayıracakları iddia edilen Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan ile Erbakan ailesinden hiçbir ismin katılmadığı kongrede Kamalak genel başkanlığa yeniden seçilirken, GİK’i Milli Görüş hareketinin sembol isimlerinden oluşturdu. Kongreye katılmamalarına rağmen Fatih ve Elif Erbakan GİK’e, Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz de Yüksek Disiplin Kurulu’na yeniden seçildi. Erbakan ailesinin, parti yönetimindeki görevlerini sürdürüp sürdürmeyeceklerini değerlendirdikleri iddia edildi.
SP, dün son bir sene içerisindeki 3. kongresini gerçekleştirdi. Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan SP’nin 4. olağan büyük kongresine iktidar ve muhalefet partilerinden bazı temsilciler, yabancı davetliler ve çok sayıda partili katıldı. Kongreye eski SP Genel Başkanı ve merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın ailesinden kimsenin katılmaması dikkati çekti. Başkent kulislerine Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan’ın seçimin ardından parti çalışmalarından dışlandıkları gerekçesiyle kongreye katılmama kararı aldığı bilgisi yansıdı.
Kongrenin açılışında konuşan Kamalak, hükümeti sert dille eleştirerek, Türkiye’de gelir dağılımının bozulduğunu, tarımın çöktüğünü, hayvancılığın öldürüldüğünü ileri sürdü. Kamalak, “Bu böyle gidemez. Bozuk düzeni düzeltmek sizlere düşüyor. Bütün Milli Görüşçüleri, Saadet’e çağırıyoruz. Saadet, bu ülkenin sigortasıdır. Meclisin sigortasıdır” dedi. Milletin ‘ortak değerinin’ islam olduğunu söyleyen Kamalak, eğitim sistemini eleştirdi.

Erbakanlar Saadet’i sildi mi

Saadet Partisi kongresinde Erbakan posteleri ve
Osmanlı kıyafetli izleyiciler dikkat çekti.


‘Osmanlıca dersi okutacağız’
Milli eğitim sisteminin Türk milletinin ruh köküne yabancı olduğunu belirterek yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunan Kamalak, iktidar olmaları halinde ilkokul birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar “Osmanlıca’yı” ders olarak okutacaklarını söyledi. Kamalak, eğitim alanında inanç özgürlüğü konusundaki tüm engelleri kaldıracaklarını da belirtti. Kamalak, yeni anayasa ilişkin ise “sivil anayasa” ifadesinin doğru olmadığını belirterek, “Demokratik ve adil anayasa yapılması gerekiyor. Çünkü sivillerin yaptığı anayasanın askerlerin yaptığı anayasadan daha iyi olacağının dair bir veri var mı?“ diye konuştu.

Sembol isimler yer aldı
Konuşmaların ardından oylamanın yapıldığı kongrede, 822 kayıtlı delegenin 610’u oy kullandı. Kongrede tek aday olan Genel Başkan Mustafa Kamalak, delegelerin 597’sinin oyunu alarak yeniden SP Genel Başkanı oldu. Kongrede, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de seçildi. Erbakanların yanı sıra 75 kişilik GİK listesinde, Şevket Kazan, Oğuzhan Asiltürk, Celal Asiltürk, Süleyman Arif Emre, Yasin Hatipoğlu, Prof. Dr. Oya Akgönenç, Hasan Bitmez, Birol Aydın gibi Milli Görüş hareketinin sembol isimleri de yer aldı.

‘Erbakan hocamın listesi’
Seçimin ardından teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Kamalak, “Ben, sizlerin SP Genel Başkanı seçtiğiniz davanızın bir eriyim” dedi. Kamalak, seçim listesi için de “rahmetli Erbakan hocamın hazırladığı listedir” dedi. SP olarak 2 temel amaçları olduğunu dile getiren Kamalak, “Ana amacımız yeni Türkiye’yi inşa etmektir” diye konuştu.