Siyaset Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına seslendi: Tüm ihaleleri canlı yayınlayın

Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına seslendi: Tüm ihaleleri canlı yayınlayın

24.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Partili belediye başkanlarıyla buluşmasında 2023 seçimleri yol haritasını ortaya koyan Erdoğan, “Vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenmenizi rica ediyorum. İhaleleri mutlaka şeffaf gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın” diye konuştu

Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına seslendi: Tüm ihaleleri canlı yayınlayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarıyla buluşmasında 2023 seçimleriyle ilgili yol haritasını ortaya koydu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen AK Parti Belediye Başkanları Toplantısı’nda her kademede istişareye, diyaloğa, ortak akla önem verdiklerini belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İKTİDAR KAPISINI AÇTI: AK Parti mahalli idareler karnesiyle milletimizin gözünde ibra olmuş, teveccühünü kazanmış bir partidir. Hayata geçirdiğimiz reformlarla mahalli idarelerin gücünü ve hizmet kabiliyetini daha da artırdık. Vatandaşlarımızın hayatına dokunan hizmetlerin önemli bir kısmını halen belediyelerimiz yürütüyor. Bu bakımdan her birinizin büyük bir mekanizmanın en kritik parçası olduğunuzu unutmadan çalışması son derece önemlidir.

BEKLENTİ ÇITASINI YÜKSELTTİK: Artık vatandaşlarımız belediyelerden sadece rutin işlerinin görülmesini değil kendisine kıymet verilmesini, saygı duyulmasını da bekliyor. İnsanımız telefon açtığında muhatap bulmayı, soru sorduğunda cevap almayı, bir sıkıntısını ilettiğinde çözülmesini, kısa vadede çözülmese bile en azından ilgilenilmesini arzu ediyor. Gönül belediyeciliği derken biz de işte böyle bir anlayışı kastediyoruz.

Haberin Devamı

ULAŞILABİLİR OLMALISINIZ: Sizlerden insanımıza canla başla hizmet ederken güler yüzü, saygıyı, samimiyeti, tevazuyu asla elden bırakmamanızı istiyorum. AK Partili belediye başkanı her zaman ulaşılabilir olmalı, vatandaşın içinde bulunmalı, sokaktan, çarşıdan, pazardan ayağını asla kesmemelidir.

SOSYAL MEDYA BELEDİYECİLİĞİ: Sosyal medya belediyeciliği hizmet belediyeciliğinin yerini almaz, alamaz. Bizim siyasetteki varlık gayemiz birilerine imtiyaz sağlamak, menfaat devşirmek, birilerini makam mevki sahibi kılmak değildir.

İHALELERİ CANLI YAYINLAYIN: Sizlerden 2019 seçimlerinde milletimize açıkladığımız manifestomuzdaki 11 prensibe sıkı sıkıya sahip çıkmanızı istiyorum. Özellikle imar düzenlemelerinde asla şaibeye yer vermeyecek şekilde adil ve açık bir çalışma ortaya koymanız gerekiyor. Aynı şekilde ihaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın.

2023 VURGUSU: Yerel yönetimler başkanlığımız illerimize yönelik özel çalışmalar yapıyor. Bu çalışma sonunda önümüzdeki seçimlere kadar izleyeceğiniz yol haritası ortaya çıkmaktadır. Unutmayınız, sizlerin milletimizin gönlünü girmedeki başarısı, 2023’teki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sonuçlarını da etkileyecektir.

Haberin Devamı

MİSAFİR OLMAYA MECBURUZ: Bunun için sizlerden şehrinizin her bir hanesine ulaşarak sorunları yerinde görmenizi, vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenmenizi rica ediyorum. Kapı dışından değil, kapılar çalınarak evlere misafir olmaya mecburuz ve bunu geliştirerek gönül belediyeciliğini de tüm şehirlerde yaygınlaştırmamız lazım.

YİK yeni anayasayı görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu’nun gündeminde yeni ve sivil Anayasa çalışmaları vardı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2 saat 15 dakika süren toplantıda kurul üyeleri, adalet, hukuk ve yeni anayasa konuları üzerine fikir teatisinde bulundu.

Kurul üyeleri, ülkeye yeni ve sivil bir anayasa kazandırma gayretlerini, hayata geçen bütün reformların çatısı olarak gördüklerini belirtti. Toplantıda Erdoğan da, attıklari her adımda hukukun üstünlüğünü, insan hak ve hürriyetlerini gözettiklerini belirterek, reform gündeminde ilk sıraları her zaman adaletin en ideal şekilde tecellisini sağlayacak çalışmalara ayırdıklarını ifade etti. Erdoğan, “Özgür Birey, Güçlü Toplum Daha Demokratik Bir Türkiye” vizyonuyla hazırladıkları İnsan Hakları Eylem Planı’nın da bu sürecin parçası olduğuna işaret ederken, milletin beklentisi ve ülkenin ihtiyacı olan yeni ve sivil bir anayasayı en geniş uzlaşıyla kazandırmak için çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti.

Haberin Devamı

Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına seslendi: Tüm ihaleleri canlı yayınlayın

Büyükelçi çocuklarıyla hatıra fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Fidelis Ntampaka Mironko’yu kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabulde, Büyükelçi Mironko, Erdoğan’a güven mektubu sundu. Mironko’nun, beraberindeki eşi, çocukları ve bazı büyükelçilik mensuplarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.