Siyaset Erdoğan 'Akil İnsanlar'la biraraya geldi

Erdoğan 'Akil İnsanlar'la biraraya geldi

04.04.2013 - 18:18 | Son Güncellenme:

Erdoğan, "Bu salonda bulunan insanlar sadece akil değil aynı zamanda cesurdur" dedi. Erdoğan "Birikimi olduğu halde elini taşın altına koymayanları mazur görecek değiliz" diye konuştu. •Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti’ne ilişkin, ”Burada bulunan insanların ortak noktası, kangren olmuş bir sorunun çözüme kavuşmasını istemeleridir. Can kaybına, kan kaybına yol açan bir meselenin sona erdirilmesini dert edinmeleridir. Bu heyetin içinde ya da dışında söyleyecek sözü, önerisi, eleştirisi olan varsa dikkatle dinleriz, dinliyoruz ve hiç bir komplekse kapılmadan dinlemeye devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan Akil İnsanlarla biraraya geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya geldi. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen ''Çözüm Süreci Akil İnsanlar Heyeti İstişare Toplantısı'', saat 18.10'da başladı.

Haberin Devamı

Toplantıya, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Başbakan Erdoğan, salona girişinde konuklarıyla tek tek tokalaştı ve kısa süre sohbet etti.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI

  • Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti’ne ilişkin ”Listeden, listenin ve heyetin isminden de ziyade işin magazin boyutundan ziyade üstenmekte olduğumuz misyonun çok daha önemli olduğunu, çok daha hassas zeminde yürütülüyor olduğunu özellikle hatırlatmak durumundayım” dedi.
  • Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti’ne ilişkin ”Kamuoyunda bu heyete ’Akil İnsanlar Heyeti’ adı verildi. Bugün burada bulunan heyet, Türkiye’nin elbetteki tüm akil insanlarından oluşan heyet değildir. Bu heyeti bir özet, bir örnek, temsili bir grup olarak görmek belki daha doğru olacaktır” dedi.

  • Türkiye terör ve şiddet yüzünden 40 bin insanını toprağa verdi. Çözümsüzlüğü çözüm görenlerin anlamadığı bu anlayışın midayı dolmuştur.
  • Bütün bu süreçte yalnız kaldık, yalnız bırakıldık. Birikimi olduğu halde elini taşın altına koymayanları mazur görmemiz mümkün değil.
  • Kamuoyunu, özellikle medyamıza, yazarlarımıza ve yorumcularımıza şu çağrıyı da yapmak istiyorum; Hayırlı iş için biraraya geldik. Hayırlı niyetler için biraya geldik. İşin magazin boyutuna isim boyutuna kim vardı kim yoktu boyutuna takılıp hedefin ve niyetin arka plana itilmesine sulandırılmasını lütfen müsaade etmeyelim. Ziraa geçmişte bunu çok yaşadık. Çok can alıcı çok acil bir meseleyi çözmek için istişare toplantıları yaparken niyet unutuldu, hedef unutuldu, yapılanlar konuşulanlar ne yazzıkki magazin, sulandırma hep ön palana çıktı. Hem buradaki heyetin hem dışarıdaki dost ve kardeşlerimizin zarf ve çerçeveyle ilgilenmeyi bir kenara bırakıp özle ilgilenmelerini sürecin önemi ve hassasiyeti açısından çok hayati bulduğumu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
  • Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Bu ülkede teröre, kazanacağı veya kaybedeceği oy penceresinden bakanlar oldu ve bunlar halen de var. Bu ülkede gençlerin ölümüne, tiraj kaygısıyla, reyting endişesiyle bakanlar oldu ve bunlar halen de var. Bu ülkede ocaklara düşen ateşe, kaybettiği ve kazandıklarıyla, kasasına giren ve çıkan parayla bakanlar oldu ve bunlar da halen var. Akan kana bakarken, kendi canlarını, kendi çocuklarını, kendi kardeşlerini gözünün önüne getirmeyip, sadece reytingini, şöhretini, imajını düşünenler oldu ve bunlar da halen var” dedi.