Siyaset Erdoğan: Çocukları alıp geleceksiniz yoksa...

Erdoğan: Çocukları alıp geleceksiniz yoksa...

27.05.2014 - 12:36 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. BDP'ye seslenen Erdoğan, PKK tarafından kaçırılan çocukların getirilmesini istedi: Ey BDP ey HDP neredesiniz?...Bunların da adreslerini, nerede rehin olduğunu iyi biliyorsunuz. Alıp geleceksiniz. Alıp gelmediğiniz takdirde bizim de b, c planımız devreye girer." Erdoğan, Almanya'daki protestoya değinerek, "Geçen hafta sonu Almanya'daydık. Orada bizim toplantının yapıldığı salonun olduğu yerin hemen karşısında Ali'siz Alevilere miting izni verilmiş" dedi.

Erdoğan: Çocukları alıp geleceksiniz yoksa...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup konuşmasından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

-Fransa'dan Cannes film festivalinde büyük ödülü kazanan yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan'la gurur duyduk. Telefonla arayıp kendisin kutladım. Mavi Marmara gemisainde yaralı olan ve geçtiğmiz gün şehit olan kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.Okmeydanı'nda çıkan olaylarda hayatının kaybeden Kurt'un babasını aradım başsağlığı diledim. Olaylarda yaralanan polislerimizi de arayıp geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

İKİ MESELE DEVAMLI KAŞINDI

-Kürt ve Alevi vatandaşlarımız üzerinden iki mesele devamlı kaşındı. Bu ülkenin asli unsur olan savaşlarda ve kuruluşumuzda yer alan Kürt kardeşlerimize bize kadar red, asimilasyon ve inkar politikları uygulandı.

-Alevi vatandaşlarımızı görmezden geldiler. Dersim'de Aleviler katledildi, binlercesi techire zorlandı.

Haberin Devamı

-CHP'de hiç bunlara karşı çıkan gördünüz mü? Şuanda CHP'nin genel muhalefeti hiç konuştu mu. Konuşamaz. Çünkü bu işin sorumlusu CHP'dir.

-K.Maraş'ta, Sivas'ta, Gazi Mahallesi'ndeacı olaylar yaşadık.

-Türkiye ne zaman kalkınmaya başlasa, ya teröre maruz kaldık, ya da içimizde darbelere maruz kaldık.

-İçeride ve dışarıda bazı eller işbirliği yaptı. Türkiye'nin enerjisini tüketmek için beraber çalıştılar. Şunları kendimize soralım. Japonya iki atom bombasıyla yıkıma uğradığı halde bugün nasıl oldu da dünya devi oldu?

100 YILDIR AYNI BAYAT SENARYO

-100 yıldır aynı bayat senaryoyu Türkiye'ye saldırmak için kullanıyorlar. 100 yıldır Türkiye'yi yerinde saydırmak, meşgul etmek, zayıflatmak için kullanıyorlar. Biz bu bayat senaryonun dışarıda yazıldığını, desteklendiğini söylediğimizde birileri çıkıyor hedefi saptırmaya çalışıyor. Allah aşkına Okmeydanı'nda olayların başını çeken eli kanlı terör örgütünün dışarıdan desteklenmediğini söyleyecek olan, yerli bir örgüt olduğuna inanan var mı? Bunların nerelerden beslendiğini hepimiz biliyoruz. Nerelerde korunduklarını, kollandıklarını biz çok iyi biliyoruz.

10 YILDA BİR FATURA ÖDETTİLER

-Her 10 yılda bize ağır faturalar ödettiler. Geçen yılın Mayıs ayında Türkiye adeta şaha kalkmıştı ve böyle bir dönemde umutla gelecee bakıyorduk.

Haberin Devamı

Sonra Gezi Parkı eylemleri oldu. Neydi 12 ağaç sökülmüş. Bunun istismar edip dalga dalga ülkeye yaydılar.Legal ve illegal örgütler o kadar sistemli ve hazırlıklı saldırdılar ki demokrasi ve ekonomimiz yara aldı. Faizler yükseldi, yatırımcıları kaçırmaya çalıştılar. Sokaklardaki vandallık dış basına sanki Türkiye'nin her yerinde bu olaylar yaşanıyormuş gibi servis ediyorlar. Anamuhalefetin genel başkanı ve vekilleri bunların yanında yer alıyor. Para veriyor,

polise küfür ediyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇOK UYARDIM

-Anamuhalefet genel müdürünü çok kez uyardım. Bu örgütle aranıza mesafe koyun dedim. Malum Tunceli milletvekili için de uyardım. CHP'li vekilleri Esed'e götürenin Reyhanlı saldırısına karıştığını ortaya koyduk. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vekili değil zalim diktatörün vekili gibi davrananlara CHP'den kimse çıkıp bir şey demiyor. Hatay'da bazı CHP'lilerin, bazı vekil yakınlarının saldırıya karıştıkları ortaya çıktı. CHP içinden bir tane vekil çıkıp da ne oluyor demedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA DA SABOTE EDİLMEK İSTENDİK

-Geçen hafta sonu Almanya'daydık. Orada bizim toplantını yapıldığı salonun olduğu yerin hemen karşısında Ali'siz Alevilere miting yapma izni verdiler. Adeta bizim tolantımızı nasıl sabote ederiz bunun gayretini gösterdiler. Alınan önlemler başarılıydı ve Almanya'daki kardeşlerimizle coşkulu buluşmamızı gerçekleştirdik. Biz bu bayat senaryonun dışarıdan yazıldığını söylediğimizde birileri çıkıp saptırmaya çalıştı. DHKP-C'nin eğitimi Yunanistan'dan aldığını biliyorduk. Onlara karşı bir operasyonla temizlediler. Ancak tam sıfırlandı mı bunu bilemeyiz.İsteseler de istemeseler de Türkiye güçlenme damarını yakalamıştır.

YENİ BURAK CAN'LAR, BERKİN'LER...

-Biz yeni Burak Can'ların teröre sokulan yeni Berkin'lerin yitip gitmesine tahammül edemeyiz.

BDP O ÇOCUKLARI ALIP GELSİN

-Diyarbakır Belediyesi önünde dağa kaçırılan çocukları için şu anda eylem yapan annaleri, babaları yürekten selamlıyorum. 15 yaşında çocukları dağa kaçırılan, yürekleri yanan annelerin, babaları bu feryadını tüm Türkiye'nin, Türkiye ve dünya medyasının görmesini özellikle arzu ediyorum. Neredesin dünya medyası?Ey BDP ey HDP neredesiniz?...Bunların da adreslerini, nerede rehin olduğunu iyi biliyorsunuz. Alıp geleceksiniz. Alıp gelmediğiniz takdirde bizim de b, c planımız devreye girer.