Siyaset Erdoğan’dan anayasa için referandum çıkışı

Erdoğan’dan anayasa için referandum çıkışı

31.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında anayasa tasarısı konusunda ‘Referandum gücünü yakaladığımız anda halka gideriz’ diye konuştu

Erdoğan’dan anayasa için referandum çıkışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarının mart sonuna kadar bitmesini istediklerini belirterek, “Bitmemesi halinde, Ak Parti’nin bu konuda yaptığı çalışma Meclis gündemine taşınacaktır. İnşallah Meclis gündeminde bizim yeni anayasa tasarımızı böylece orada halkımıza, milletimize sunmuş olacağız. Eğer biz parlamentoda beklediğimiz desteği aldığımız anda bunu gündeme getiririz, referandum gücünü yakaladığımız anda da biz millete gideriz” dedi.
Erdoğan, dün Ak Parti grup toplantısında şu mesajları verdi:
ANAYASA PAKETİMİZİ REFERANDUMA GÖTÜRÜRÜZ: Bu yargı paketlerinin ötesinde en önemlisi, yeni anayasa çalışmalarıdır. Bu çalışmalarda Mart sonuna kadar bitmesi noktasında Meclis Başkanımızın açıklamasını bekliyoruz. Temennimiz odur ki Mart sonuna kadar bu iş biter, bitmesi halinde sağlıklı şekilde bizlerde yaşamış oluruz. Bitmemesi halinde, Ak Parti’nin bu konuda yaptığı çalışma Meclis gündemine taşınacaktır. İnşallah Meclis gündeminde bizim yeni anayasa tasarımızı, böylece orada halkımıza, milletimize sunmuş olacağız. Biz parlamentoda beklediğimiz desteği aldığımız anda bunu gündeme getiririz, referandum gücünü yakaladığımız anda da biz millete gideriz.
AVUKATLARA BAL GİBİ MÜDAHALE EDİLİR: Bir apartman dairesinde, gecenin yarısında avukatlar toplanıp, 11 çelik kapı, orada ne iş görür? İçerde ne isterseniz var; yakılmak istenen evrak, kimlik, sahte kimlik orada yakalanıyor. Kim bunlar; işini iyi bilen avukatlar. Dışarda da bakıyorsunuz bazı avukatlar, onlar da o avukatlarla ilgili ‘avukatlara müdahale edilemez’. Hadi canım sende, nasıl edilemez? Eğer bunlar teröre yataklık, yandaşlık yapılıyorsa bal gibi de edilir. Avukat hakkı, hukuku savunacak, terörizmi değil. Eğer terörizmi savunuyorsa gereği neyse yapılır. Bütün bunları biz kararlılıkla sürdüreceğiz. Kim ne derse desin, Avrupa şöyle demiş, şu böyle demiş bizi ilgilendirmez. Biz ne diyoruz o önemli.
DHKP-C’YE ÜYE OLACAĞIM DER: CHP Genel Başkanı geçmişte, ‘nerede bu Ergenekon, gidip üye olacağım’ demişti. Şimdi de inanın çıkar kısa bir süre sonra, ‘Nerede bu DHKP-C gidip üye olacağım’ der mi, der. Der. Yani sen bunun terör örgütüne sahip çıkıyorsun da teröristin evine taziyeye giden senin milletvekilinin o zaman kusuru, günahı ne? O’nu niye azarlıyorsun, niye O’na ayar vermeye çalıyorsun? Üzüm üzüme baka baka kararırmış. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. CHP aşırı solla bu kadar meşguliyet içindeyken, bu sefer de TBMM Genel Kurulu’nda bir milletvekili çıkıp aşırı sağı bile kendisine hayran bırakacak şekilde ırkçı bir söylemin içine girdi. Güya profesör, güya bilim insanı.
BAHÇELİ-KILIÇDAROĞLU YUMURTA İKİZİ: Ben, size vesikalarla, belgelerle konuşuyorum. CHP’nin genlerinde bu var, ayrımcılık var. Bitmedi. CHP’nin Milli Şefi kendisini ziyaret edenlere, 27 Mayıs 1925 tarihinde şu ifadeleri kullanıyor; ‘Vazifeniz Türk vatanında bulunanları behamahal Türk yapmaktır. Asimile etmektir. Vatana hizmet edeceklerde arayacağımız özellik, her şeyden önce o adamın Türk ve Türkçü olmasıdır’. Aynı şeyi bugün kim söylüyor, Bahçeli söylüyor. Hiç farkı yok. Bak birbirlerine çok benziyor. Bunlar yumurta ikizidir.
BDP, CHP’NİN İZİNDEN GİDİYOR: Dikkat edin CHP, sosyal demokrat görünüp ırkçılığı içinde barındırırken, BDP de solcu görünüp etnik kökenler üzerinden siyaset üretme gayretine girebiliyor. CHP’nin bu millete yaşattığı acıyı, şimdi de onun izinden giderek BDP bu millete yaşatmaya çalışıyor. Allah’ın izniyle, milletimizin ferasetiyle hiçbir zaman da bu topraklarda ırkçılık ve faşizm kendisine hayat hakkı bulamayacaktır.

Öğretmenlere müjde
ÖĞRETMEN?ATAMALARI: Erdoğan, eş ve sağlık nedeniyle atama konusunda müjde verdi. Erdoğan, öğretmenlerin yılda bir kez yaz aylarında yapılan, eş ve sağlığı kapsayan mazeret atamalarının bu yıl şubat ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Tarihten sayfalarla ortaya koyuyorum
Bizi Hitler’e benzetme densizliğinde bulunanlar, bunu tekrarlayanlara, kimin Hitler ile muhabbet içinde olduğunu tarihten sayfalarla, açık, net, tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde ortaya koydum. Kendi milletvekilinin hezeyanlarını, bize, medyaya saldırarak örtmeye çalışan, üstelik bir kez daha bize Hitler benzetmesi yapan Sayın Kılıçdaroğlu’na bu manşetleri tekrar ithaf ediyorum. (Eski tarihli gazetelerin manşetlerini okuyor). 21 Haziran 1941 tarihli Cumhuriyet gazetesinin birinci sayfası: Milli şefimiz ile Führer arasında samimi tebrikler. Buyurun. Halep oradaysa, arşın TBMM Ak Parti Grup Salonu’nda. Belge, Cumhuriyet gazetesi.