Siyaset Erdoğan, MHP’li Mustafa Kemal Cengiz’i niye sordu?

Erdoğan, MHP’li Mustafa Kemal Cengiz’i niye sordu?

09.03.2008 - 01:19 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, hafta içinde Meclis’teki gece görüşmelerine katıldı. Bakan ve milletvekilleri ile ikili görüşmeler yaptı.

Erdoğan, MHP’li Mustafa Kemal Cengiz’i niye sordu

Başbakan Erdoğan, hafta içinde Meclis’teki gece görüşmelerine katıldı. Bakan ve milletvekilleri ile ikili görüşmeler yaptı. Ama, kürsüde konuşan muhalefet sözcülerini de dinledi. Bir ara yanında oturan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek‘e doğru eğilen Erdoğan, istediği yanıtı alamadı ki, Çiçek kavası çağırdı. Daha sonra kavas, elinde Meclis albümüyle döndü. Çiçek sayfaları çevirdi, Erdoğan baktı. Çiçek, bir sayfanın üzerine parmağını koyup okudu.
Bu olay dikkatli gözlerden kaçmadı. Erdoğan’ın merak ettiği, MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz’di. Arkeolog ve sanat tarihçisi olan ve iki dönem Çanakkale Ezine Belediye Başkanlığı yapan Cengiz, Erdoğan’ın kendisini niye merak ettiğini esprili bir şekilde yanıtladı: “Bir kere adım dikkatini çekmiştir, Mustafa Kemal. Sonra konuşmamda ‘Tek kişilik demokrasi filmi izliyoruz’ demiştim. Bunlar ilgisini çekmiş olabilir.”