Siyaset Erdoğan rakip ittifaka yüklendi: İhanet tabanda değil, tepede var

Erdoğan rakip ittifaka yüklendi: İhanet tabanda değil, tepede var

05.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin HDP ile iş birliği yaptığını, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin de yanlarında bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabanda değil, tepede ihanet var. Bu üç partiye oy verecek misiniz?” fadelerini kullandı

Erdoğan rakip ittifaka yüklendi: İhanet tabanda değil, tepede var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmaması için CHP’nin “koçbaşı” gibi kullanıldığını söyleyerek, “CHP yanına, adı İYİ kendi karışık partiyi, bölücü örgüt güdümündeki yapıyı ve ne yaptığını bilmez hale gelmiş bir particiği de katarak millete de Cumhuriyet’e de pusu kuruyorlar” dedi. CHP, İYİ Parti, HDP’ye oy verenlere seslenen Erdoğan, “Vatana ihanet içinde olanların bir araya geldiği, tepede, tabanda değil, bu dörtlü çeteye oy verecek misiniz?” diye sordu. Erdoğan, CHP listelerinde PKK’nın belirlediği isimlerin olduğunu ileri sürerek, “CHP tabanından hak ettikleri dersi alacaklardır. Yerli ve milli duruşa ihtiyaç var” dedi. Erdoğan, Zonguldak’ta Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitinginde konuştu. Erdoğan şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

PUSUDA BEKLİYORLAR: Belediye başkanlarını seçeceksiniz ama sadece bu kadar değil. Bu seçimde aynı zamanda Türkiye’ye kurulmaya çalışılan tuzakları da birlikte bozacağız. Milletin hasmı ne kadar kesim varsa hepsi pür dikkat sandıktan çıkacak sonucu bekliyor. Ülkemizin istikbaline, milletin istikbaline kastedenler ellerini ovuşturarak bekliyor. Benim milletim 31 Mart’ta dersi verecek. Sınırlarımıza teröristlerle, ekonomimize kur ve faizle, soframıza vurguncularla, birliğimize bölücülerle, beraberliğimize fitne ile saldıranlar şu anda pusuda.

KOÇBAŞI GİBİ KULLANIYORLAR: 31 Mart için tarihlerinin en büyük ittifakını oluşturdular. Yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek bunca benzemezi bir araya getiren nedir biliyor musunuz? Cumhur İttifakı ve şahsıma karşı bir araya gelmiş gibi görünüyorlar. Bunları bir araya getiren Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaştığında sahip olacağı güçten korkuyorlar. Güya Cumhuriyeti kuran partiyi koçbaşı gibi kullanıyorlar. CHP yanına, adı İYİ kendi karışık partiyi, bölücü örgüt güdümündeki yapıyı ve ne yaptığını bilmez hale gelmiş bir particiği de katarak millete de cumhuriyete de pusu kuruyorlar.

Haberin Devamı

HAYIR DEMEK YETMEZ: CHP, İYİ Parti, HDP’ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu kadar vatana ihanet içinde olanların bir araya geldiği, tepede, tabanda değil, bu üç partiye, dörtlü çeteye oy verecek misiniz? Hayır demek yetmez. Bunları anlatacağız ki milletimiz gerçekleri görsün.

MEHMET’İMİ ŞİKÂYET EDİYOR: Bay Kemal bana ve aileme attığı iftira ile yargı seni 2.5 milyona mahkum etti. Parayı tahsil edince onları da Mehmetçik Vakfı’na vereceğim. Bay Kemal’in Mehmetçik ile alakası da yok. Bay Kemal benim ordumu, Mehmet’imi, Batı’ya, teröristlere şikâyet ediyor. Terör sevicilere şikayet edip onlarla resim çektiriyor. Bunların yandaşları ile beraber resim çektiriyor. YPG ile resimler çektiriyor.

‘Tanzimi 81 ile yaygınlaştırırız’

Erdoğan, şöyle devam etti: Bay Kemal şimdi de tanzim satıştan rahatsız olmuş, kuyruklar varmış. Onlar yokluk kuyruğu değil varlık kuyruğu. Fırsatçılar senin gibi, müfteriler senin gibi, onlara karşı biz anında hemen 1 haftada bunları kurduk, uygun fiyatla sebze meyve bunları getirmeye başladık. Bir anda yarı yarıya indi. 31 Mart’a kadar bu iş düzene girdi, girdi. Girmezse 81 vilayete bu yaygınlaştırılacak. Kararlıyız.

Haberin Devamı

Yerli ve milli duruşa ihtiyaç var: Bize yapılan saldırıların binde birini ülkemizi hedef alan terör örgütlerine yaptıklarını gördünüz mü? Terör örgütleri ile kol kola, dirsek dirseğe saldırıyorlar. Bir yanına FETÖ diğer yanına PKK’yı alan bunu göğsünü gererek anlatan CHP yönetimi ile karşı karşıyayız. Zonguldak’ta bu mutabakatın adayı CHP’li değil mi, buna ders vermeyecek miyiz? Bölücü örgütün partisi pek çok yerde aday çıkarmadı. CHP’nin ve zillet ittifakının adaylarını destekliyorlar. PKK tarafından belirlenen isimler, CHP listelerinde belediye meclis üyeliği için seçime giriyor. Pek çok yerde kazanılması halinde belediye yönetiminin nasıl paylaşılacağının pazarlıklarını yapıyorlar. Türkiye’yi ve CHP’yi böyle bir duruma düşürenler; ülkesine ve milletine bağlı CHP tabanından hak ettikleri dersi alacaklardır. Yerli ve milli duruşa ihtiyaç var. Sırtı terör örgütüne dayayanlarla siyaset olmaz.

Haberin Devamı

‘Filyos Limanı 2023’e yetişecek’

Erdoğan, “Tüm Karadeniz’in ana ihracat merkezi neresi olacak, Filyos. Karadeniz’in çıkış kapısı olacak. Orta Asya ve Karadeniz kaynaklı ticaretin demiryolu ağı üzerinden Güney ve Ortadoğu’ya ulaşmasını sağlayacak. Altyapı inşaatı seneye bitecek. Açılışını 2023’e yetiştireceğiz” dedi. Erdoğan, Çaycuma Havalimanı’na mart ayının ikinci yarısında uçuşların başlayacağını da açıkladı.

‘500 işçi en kısa zamanda alınacak’

Zonguldak’ın emek şehri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Emekçinin hakkını gözetmek en önemli görevimizdir. Geçen yıl TTK’nın 1500 işçi alacağının müjdesini vermiştik. 2 gün önce kura ile 1000 kardeşimiz TTK çalışanı oldu. Hayırlı olsun. Kalan 500 kardeşimizin birkaç ay içinde işlemleri başlayacak. Kura ile kadroya alacağız” dedi.

Talimat verip bariyerleri açtırdı

Haberin Devamı

Erdoğan, mitingin başında meydanın bir bölümündeki bariyerlerden vatandaşların alınmadığını görünce bir korumasını yanına çağırarak, “Bak şu arkada millet orada duruyor, bariyerler var, milleti içeri almıyorlar. Oradan alsınlar, bir an önce, haydi” dedi. Erdoğan’ın bu sırada korumasını kastederek, “Nerede bu Muhsin” dediği de duyuldu.

Erdoğan rakip ittifaka yüklendi: İhanet tabanda değil, tepede var

‘Sosyal devleti ortaya koyduk’

Erdoğan, partisince Bartın mitinginde de şu mesajları verdi:

EDEBİYATINI YAPMADIK: CHP gibi, sosyal devletin edebiyatını yapmadık, gerçek anlamda pratiğini ortaya koyduk. İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman üniversite gençlerine burs veriyorduk. Bu CHP ne yaptı biliyor musunuz? Anayasa Mahkemesi’ne götürdü ve belediyelerin gençlere burs vermesini yasakladılar. Başbakan oldum, Kredi Yurtlar Kurumu vasıtasıyla burs ve kredinin önünü açtık.

SOKAK KABADAYISI: Siyaset gönül işidir. Nasibi, derdi yoksa o kişiye istediği kadar yetki verin, istediğiniz göreve getirin layıkıyla hizmet edemez. Hatay’ın Belediye Başkanı, bir köyün yol meselesiyle ilgili ‘Oy verirseniz hizmet alırsınız’ diyor. Şu kafaya, mantığa bak. Senin görevin hizmet etmek. Bu adam belediye başkanı değil sokak kabadayısı.

SORUNSUZ ÜLKE YOK: Ne kadar gelişmiş, ekonomik olarak ne kadar ilerlemiş olursa olsun, dünyada sorunsuz, sıkıntısız hiçbir ülke yok. G20 üyesi Almanya, Fransa, İtalya, Brezilya, Çin’in de sıkıntıları bulunuyor. Fransa’nın haftalardır dertlerini duyurmaya çalışan sarı yelekliler gibi çok ciddi sosyal problemleri var. Bundan iki asır önce Sanayi Devrimi’ne imza atmış İngiltere’nin Brexit’ten kaynaklanan dertleri var. AB’nin düzensiz göç gibi, mülteciler gibi, İslam düşmanlığı, ırkçılık, işsizlik gibi derin sıkıntıları var. Hayatın tabii akışı içinde bunlar gayet normaldir. Aksini iddia etmek, akıl karı olmadığı gibi büyük bir yalandır.