Siyaset Erdoğan Suriye'ye gidecek

Erdoğan Suriye'ye gidecek

17.12.2009 - 12:28 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan Suriyeye gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Başbakanlar Birinci Toplantısı’na katılmak üzere 22-23 Aralık tarihlerinde Suriye’ye resmi ziyarette bulunacak.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan’ın, Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otri’nin daveti üzerine, Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) Başbakanlar Birinci Toplantısı’na katılmak üzere 22-23 Aralık tarihlerinde Suriye’ye gideceği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi ile köklü toplumsal, tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Suriye ile gelişmekte olan ilişkilerimizin kurumsal çerçeveye oturtulması hedeflenmektedir. Her iki taraftan çeşitli konulardan sorumlu bakanların Konsey’in başbakanlar başkanlığında yapılacak birinci toplantısına katılması öngörülmektedir.

Sayın Başbakanımızın bu vesileyle Suriye’de ikili resmi temaslarda bulunması, YDSK’nın düzenlenmesi ve bu çerçevede iki ülke arasında katılımcı bakanların görev alanlarına giren konularda bir dizi anlaşma, protokol ve mutabakat zaptı imzalanması öngörülmektedir." Ziyaret vesilesiyle, Gaziantep-Halep demiryolu hattının açılışının da Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın katılacağı bir törenle yapılacağı ifade edilen açıklamada, "Bölgemizde örnek oluşturan Konsey mekanizmasının faaliyetlerinin yakın çevremizin barış, güvenlik ve istikrar ile sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunacağına inanılmaktadır" denildi.