Siyaset Erdoğan: Tek hedefimiz maçtan galip çıkmak

Erdoğan: Tek hedefimiz maçtan galip çıkmak

15.10.2013 - 11:02 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak maça ilişkin, "Şu anda bizim tek hedefimiz bu maçtan galip çıkmaktır. Galip çıkmadığımız takdirde hiçbir anlamı yok. Ondan sonra tabii ikinciler arasındaki süreç önemli. Play-off'a yeter ki kalalım, play-off'a kaldıktan sonra inşallah mücadele çok daha farklı olacaktır" dedi.

Erdoğan: Tek hedefimiz maçtan galip çıkmak

Erdoğan, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'ne kıldığı bayram namazı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin "Türkiye ile Hollanda arasında bu akşam oynanacak maçın skorunu ne olur?" sorusu üzerine, "Skoru konuşmaya gerek yok, bana göre şu anda yıldızları saymaya gayret edenlerin sorunudur. Böyle bir tahminde bulunmayı yanlış buluyorum. Şu anda bizim tek hedefimiz, bu maçtan galip çıkmaktır. Galip çıkmadığımız takdirde hiçbir anlamı yok. Ondan sonra tabii ikinciler arasındaki süreç önemli. Play-off'a yeter ki kalalım, play-off'a kaldıktan sonra inşallah mücadele çok daha farklı olacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, milli takımın son 3 maçtaki performansının gayet güzel olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Üçte üç yapılmış olması gayet güzel. Dün Fatih Hoca ile de görüştüm; kendisinin şahsında bütün teknik kadroya ve sporcularımıza başarılar diledim. İnşallah bu maçı, bu gece televizyonda seyredip, bütün dualarımızla herşeyimizle onların yanında olacağız. İnanıyorum ki Şükrü Saracoğlu'nda bu akşam bütün Türk milleti tek yürek olarak milli formalarımızla milli takımın yanında yerini alacaktır. Tabii zor bir takım Hollanda, birinci sırada, ama futbolun zoru kolayı yoktur. Aynı Hollanda, Estonya'da 2-2 berabere kalmıştı. Ama aynı Estonya'yı biz, Estonya'da 2-0 yendik. Futbol böyle bir şey. Onun için temennimiz odur ki bu akşam nasıl ki Romanya'ya burada yenildik, gittik Romanya'yı kendi evinde yendik. Burası da Türkiye, sağı solu belli olmaz. İnşallah galibiyetle çıkarız."

Yazarlar