Siyaset Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşeceğiz

Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşeceğiz

20.08.2009 - 00:43 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’dın Didim ilçesindeki Didim Yat Limanı’nın açılış töreninde Kürt açılımına değindi

Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşeceğiz

Erdoğan, “Şu anda bizi bölmeye çalışanlar boşuna uğraşmıyorlar. ‘Bu millet yeniden ayağa kalkarsa ne olur’ sorusu onlara bunu yaptırıyor. İçeride, dışarda uğraşıyorlar.
Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bölgesel, etnik, dinsel milliyetçilik yapmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşeceğiz, olay bu” dedi.

Bölmeye çalışanlar
Erdoğan, törenindeki konuşmasında, Hükümetin adalet, eğitim, emniyet, sağlık, ulaştırma gibi birçok alanda Türkiye’nin çehresini değiştirecek adımlar attığını söyledi. Sözlerini Kürt açılımına bağlayan Erdoğan şöyle devam etti:
“Şu anda bizi bölmeye çalışanlar boşuna uğraşmıyorlar. ‘Eğer bu millet tekrar kendine gelirse, tekrar ayağa kalkarsa ne olur’ sorusu onları bizi bölmeye sevk ediyor. İçerden dışarıdan durmuyorlar, ona gayret ediyorlar. İşte bu oyuna gelmeyeceğiz ve birbirimizi bunun için ne diliyle, ne rengiyle, ne etnik yapısıyla seveceğiz. Biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız, etnik milliyetçilik yapmayacağız, dinsel milliyetçilik yapmayacağız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşeceğiz, olay bu. Bunu başaracağız.”