Siyaset Erdoğan vatandaşları balkondan selamladı

Erdoğan vatandaşları balkondan selamladı

29.10.2015 - 16:26 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli sivil toplum örgütlerince düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşüne katılan vatandaşlar, bayraklarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünden geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşları külliyenin balkonundan selamladı.

Erdoğan vatandaşları balkondan selamladı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin balkonundan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çiftlik Kavşağı'ndan Külliye önüne bir kilometre uzunluğundaki Türk bayrağıyla 'Cumhuriyet Yürüyüşü' gerçekleştiren vatandaşlara hitap etti.

Haberin Devamı

Yürüyüşe katılanların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıl dönümünde gösterdiğiniz bu ilgiye, coşkunuza minnettarım" diyerek vatandaşları selamladı.

Türkiye'nin tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan anlayışıyla 2023'ten sonra dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağına inandığını belirten Erdoğan, vatandaşlara, "Bir kilometre uzunluğundaki bayrağımızla beraber inanıyorum ki bu necip millet hedeflerine sarsılmadan ulaşacaktır" diye seslendi.

Bayrakla birlikte ortaya konan bu tablonun her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yürüyüşün kardeşlik, birlik, dayanışma ve paylaşma yürüyüşü olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

"İnanıyorum ki tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan olduğumuz sürece bizi kimse birbirimize düşüremeyecektir" diyen Erdoğan, ülkenin birliğinin daim olması temennisinde bulundu.

Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıl dönümünde ortaya konulan birlik, beraberlik ve kardeşlik tablosunu Beştepe'den, Cumhurbaşkanlığı makamından selamladıklarını ifade eden Erdoğan, "Bayrağımızla tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bir mesaj veriyorsunuz, bu mesaj tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet mesajıdır. Tebrik ediyorum sizleri" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizlerin şahsında 780 bin kilometre vatan toprağındaki tüm gençlerimize sesleniyorum. Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Roman'ı, Zaza'sı, Boşnak'ı, Gürcü'süyle, 78 milyonun tüm gençliğine Ankara'dan kalbi şükranlarımızı bildiriyoruz. Kardeş olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım. İnanıyorum ki bu bayram, tüm Türkiye'nin birliği için bir mesajıdır. Bizi bölmek isteyenlere karşı şu yürüyüşünüz bir sevgi, birlik, beraberlik yürüyüşüdür."

Çiftlik Kavşağından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, bir kilometre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüyen kortejde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Ankara Seğmenleri, gaziler ve vatandaşlar yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünden, Külliye'nin balkonundan kendilerini selamlayan Erdoğan'a el sallayarak geçen vatandaşlardan bazıları, "Osmanlı torunu Tayyip Erdoğan" tezahüratı yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, balkonda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de eşlik etti.