Siyaset Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

16.03.2016 - 11:57 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TIKA projeleri tanıtımında konuşuyor. Erdoğan konuşmasında "Biz de uluslar arası topluma diyoruz ki eğer bu zulmü durdurmazsanız gök kubbe başımıza çökecek Biliyoruz ki bu bir imtihan rabbim bize bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmak nasip etsin" dedi.

Erdoğandan flaş açıklamalar

TİKA'nın çalışmalarını çok yakından takip ediyor ve takdir ediyorum. Türkiye ekonomik anlamda kalkınıyorsa bunda TİKA'nın önemli bir rolü vardır.

Haberin Devamı

''İNSANİ YARDIMDA MİLLİ GELİRE GÖRE BİRİNCİ SIRADAYIZ''

Bizden daha az yardım yapan ülkeler yaptıkları yardımları açıklamaya başladı. Bunun üzerine istatistik tutmaya başladık. 6,5 milyar dolar kalkınma yardımı yapan bir ülke konumundayız. Bunun 2,5 milyar doları insani yardım. Dikkat edin, Suriyelilere yaptığımız yardımlar bu rakamın dışındadır. 2013 yılında ABD ve İngiltere'nin ardından 3.sıradaydık, 2014'de ikinci sıradaydık. Bu yardımlar milli gelire göre değerlendirildiğinde birinci sıradayız.

TİKA'nın çalışmaları ile Türk tipi kalkınma modelini ortaya koyduğumuza inanıyorum. Bizim kalkınma yardımımızda karşımızdakini küçük görme söz konusu değil. Bizde sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir anlayış var.

Haberin Devamı

BATI TERÖRE YATAKLIK YAPIYOR""

Terör olaylarının arkasında yatan gerekçe Türkiye'nin zayıf duruma düşürülmesidir. Batı dünyası terör örgütlerine yataklık yapıyor. Flanca örgütü terör örgütü yapman bienim için önemli değil. Onları yok etmek için ne yapıyorsunuz. Bunlar bu parasal kayankarı nereden buluyorlar. Bizi bunları biliyoruz. Bunları belgeleri ile ispatladık ama ne bir sen bir nefes var bunların yaptıkları "baban öldü başın sağolsun"

Bugün televizyonlarda izlemişsinizdir. Atletico Madrid'le maç oynamaya geliyorlar taraftarlar mültecilere çok çirkin bir şekilde para atıyorlar bu batıda vardır. Türkiye'de yoktur.

Artık alan el değil veren el bir Türkiye vardır.

"GÖK KUBBE BAŞIMIZA YIKILACAK"

Bugün gönül birliğimizin paramparça edilmesine razı olmayacağız. "Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak. Haykırsam kollarımı makas gibi açarak. Durun, durun, bir dünya iniyor tepemizden, Çatırdılar geliyor karanlık kubbemizden" diyor Necip Fazıl Kısakürek.

Biz de uluslar arası topluma diyoruz ki eğer bu zulmü durdurmazsanız gök kubbe başımıza çökecek Biliyoruz ki bu bir imtihan rabbim bize bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmak nasip etsin