Siyaset Erdoğan'dan kentsel dönüşüm mesajı: Sabredecek halimiz kalmadı

Erdoğan'dan kentsel dönüşüm mesajı: Sabredecek halimiz kalmadı

10.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda halka hitap etti. Erdoğan, “Aydın dün Menderes’in yanında yer alarak safını belirlemişti, bugün de beka mücadelesinde bizim yanımızda yer alacaktır” dedi.

Erdoğandan kentsel dönüşüm mesajı: Sabredecek halimiz kalmadı

Konuşmasında kentsel dönüşüme yönelik önemli mesajlar veren Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DÖRTLÜ ÇETE: Bu ülke için tek bir işe imza atmayan o yıkım ekibi yine ellerini ovuşturmaya başladı. Bunların Türkiye için tek planları, projeleri, hayalleri yoktur. Her seçimde armut piş ağzıma düş misali. Türkiye ekonomisinin sıkıntılarının çözümüne katkı vermek yerine adeta ülkenin batması için kriz duasına çıkıyorlar. CHP’ye, PKK’nın güdümündeki partiye, onlarla milliyetçilik iddiasındaki bir başka partiye kadar hepsi bir araya gelebiliyor. CHP kiminle yürüyor? Terör örgütüyle, siyasi temsilcileriyle yürüyor. Bizim onlarla işimiz yok! Bakıyorsun İYİ Parti kiminle yürüyor, onlarla yürüyor. Öbür tarafta bakıyorsun bir de Saadet Partisi. O da onlarla yürüyor. Bunlar 4’lü çete.

MODERN TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDİYORUZ: Biz kurduğumuz Cumhur İttifakı ile yürüyoruz. Biz 15 Temmuz darbe girişimi karşısında el ele verdik. Yenikapı ruhuyla birleştik. Sanıyorlar ki 31 Mart’tan sonra meydan kendilerine kalacak. Geçen sene soğan-patatese ümit bağlamışlardı. Şimdi domatese bibere sarılmış durumdalar. Bunlarla oy toplayacaklarını zannediyorlar. Cerablus’ta, El-Bab’da, İdlib’de benim Mehmedim tankıyla topuyla teröristleri yok etti. Ben buradan patlıcancılara, bibercilere, patatescilere sesleniyorum. Siz bir merminin fiyatını biliyor musunuz? Bunlar anlamaz. Gerekirse aç kalırız, açlığımızı bildirmeyiz. Doğalgaz, elektrikte indirimler yapıyoruz ama bunları görmüyorlar. Modern bir Türkiye’yi inşa ediyoruz.

Haberin Devamı

HALKEKMEK GİBİ YAPACAĞIZ: Tanzim satış merkezleri kuracağız. Bu fiyatları üreticiden alıp tüketiciye taşıyacağız maliyetine. İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduğum zaman fırıncılar sürekli zam yapıyorlardı. İstanbul’da bir tane Anadolu Yakası’nda iki tane de Avrupa Yakası’nda olmak üzere 3 tane halk ekmek kurduk, fiyatları düşürdük ekmek fiyatları da inmeye başladı. Aynısını burada da yapacağız.

KARARLI ADIMLAR OLACAK: İstanbul Kartal’da bina çöktü fakat bu bina ruhsatsız iskanı yok. 3 kat diye başladılar 8 kat. Yan taraf 10 kat. Hepsinin yıkılma tehlikesi var. 17 vatandaşım burada şehit oldu, 14 tanesi yaralı olarak çıktı. Şu anda birkaç kişi daha enkazın altında var. Eğer kentsel dönüşüm olsaydı, bunlar planlı olsaydı kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Artık bizim sabrımız taştı bunlara sabredecek halimiz yok. AK Parti’li belediyeler başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte yoğun bir çalışmaya gireceğiz. Enkaz tamamen kaldırıldıktan sonra İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlıklarımız, hep beraber bir araya gelecek ve nasıl bir eylem yapacağız, başsavcının verdiği raporu alacak, buna göre de adımlarımızı atacağız. Ama bunlar kararlı adımlar olacak.