Siyaset Erdoğan'dan protestoculara nezaket dersi

Erdoğan'dan protestoculara nezaket dersi

02.04.2012 - 15:16 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, ATO Kongre ve Sergi Sarayı Congresium'da düzenlenen İş ve Meslek Danışmanlarını atama töreninde yaptığı konuşması sırasında ayağa kalkıp konuşmaya başlayan iki kadın polis tarafından dışarı çıkarılmak istendi.

Erdoğandan protestoculara nezaket dersi

Başbakan Erdoğan’ın, konuşması sırasında, salonda bulunan kadınlardan biri "İşsizliği bu şekilde çözemezsiniz. İş ve meslek danışmanı atayarak çözemezsiniz" sözleriyle tepki gösterdi. Bunun üzerine güvenlik güçleri ve Başbakanlık korumaları kadını salondan çıkarmak üzere müdahale etti. Erdoğan bunun üzerine korumalara "Polis kardeşim niye çıkarıyorsun? Otur kardeşim sen" diyerek engel oldu. Erdoğan'ın bu tavrı üzerine salondakiler ıslıklarla ve alkışlarla karşılık verdi.

Haberin Devamı

Daha sonra Başbakan Erdoğan konuşmasına devam ederken aynı protestocu kadın yeniden ayağa kalkarak bir şeyler söylemek istedi. Bunun üzerine Erdoğan "Değerli kardeşim bak. Bu tür toplantılarda önce nezaketi öğreneceksin kardeşim. Otur bakalım yerine. 3 bin kişinin olduğu bir salonda bu maalesef nezaketsizliktir. Böyle bir şey olmaz. Burada dinlemesini bir defa bileceksin. Varsa özel bir şeyin toplantının sonuna gelir bunları sorarsın. Bakanımıza sorarsın, herkese sorarsın. Ama şurada 'Başbakanınız konuşuyor. Bunu bir dinle" dedi.Erdoğan şöyle devam etti:

"Dünyanın hiçbir yerinde bu noktada sıfır işsizlik yok. Size en gelişmiş ülkeyi söylüyorum. Amerika'yı söylüyorum, Japonya'yı söylüyorum. Gerçekler ortada bunları görmek durumundayız. Bunları görmezsek yanlış davranmış oluruz. Bütün bunlar meşhur olmanın yöntemleri. Ben buradan bir kişi kalkar bağırırsam, çağırırsam hemen medya da yanıma gelir bana bir iki soru sorar. Yarın da resimlerim gazetede çıkar. Olay bu. Maalesef bunlar birer provokasyondur ve yanlış yöntemler bunlar. Şık olmayan yöntemler."

Haberin Devamı

SALONDA KONUŞANLAR EHP GENEL BAŞKANI İLE PARTİ ÜYESİ

Başbakan Erdoğan’ın ATO Kongre ve Sergi Sarayı Congresium’da düzenlenen İş ve Meslek Danışmanlarını atama törenindeki konuşması sırasında ayağa kalkıp konuşmaya başlayan kişilerin Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Sibel Uzun ile parti üyesi Ayşen Kavas olduğu belirlendi. Salondan polis tarafından çıkartılan Uzun ve Kavas’ın Balgat’taki 10 Nisan Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldüğü bildirildi. EHP Genel Başkanı Sibel Uzun’un daha sonra basın açıklaması yapacağı belirtildi.

EHP’den yapılan açıklamada, Sibel Uzun ve Ayşen Kavas’ın kendilerine davetiye gönderilmesi üzerine toplantıya katıldıkları belirtildi. Açıklama şöyle denildi:

"Davet edildiği toplantıya katılan Sibel Uzun işsizliğin işsizlik danışmanlarıyla çözülemeyecek bir konu olduğunu anlatmak ve bu konuda EHP tarafından hazırlanan dosyayı iletmek için söz almak istedi. Sözünü kullanmak isterken salondan dışarı çıkarılan genel başkanımız Sibel Uzun, davet edildiği toplantıda söz kullanmak istediği için gözaltına alındı. Şu anda Balgat’taki 10 Nisan Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen genel başkanımız Sibel Uzun’la birlikte Ankara Emekçi Hareket Partisi üyesi Ayşen Kavas da gözaltına alınanlar arasındadır. AKP, gerçekleri açıklayan her kesime uyguladığı baskı politikalarını bugün de Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sibel Uzun’a uygulamıştır. Genel Başkanımız daha sonra konu ile ilgili basın açıklaması yapacaktır."