Siyaset ‘Ergenekon dosyasında Gökçek’in faturası var’

‘Ergenekon dosyasında Gökçek’in faturası var’

19.12.2008 - 00:56 | Son Güncellenme:

Gökçek, Ergenekon ile ilişkilendirilen SESAR’a, “Erdoğan nasıl yıpratılır?” araştırması yaptırmış, 354 milyar ödemiş...

‘Ergenekon dosyasında Gökçek’in faturası var’

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında dün çok önemli bir iddia ortaya attı. Kılıçdaroğlu, Ergenekon dava dosyasında, SESAR adlı şirketin Gökçek’e kestiği 354 milyarlık bir fatura bulunduğunu açıkladı.
Milliyet’in edindiği belgeler, SESAR tarafından Gökçek’e fatura kesildiğini gösteriyor. Araştırmaların 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde başlayıp, 2003 yılbaşına kadar sürmesi dikkati çekiyor.
Kemal Kılıçdaroğlu, dün TBMM’de gazetecilere“Ergenekon dosyasında Melih Gökçek adına kesilmiş bir fatura var, Acaba bunu nereden ödedi?” dedi.

Erdoğan’ı araştırmış
Milliyet’in edindiği, SESAR Araştırma Danışmanlık, Reklam, Turizm, Eğitim, Yayıncılık Bilgisayar İnşaat Ltd. Şti.’nin 012730 nolu faturası 13.6.2003 tarihini taşıyor. “Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Hipodrom Cad. Ofis Binası No: 18, Varlık, Yenimahalle-Ankara” adresine kesilen 354 milyar 749 milyon 999 bin 350 TL’lik faturanın “Açıklamalar” bölümünde ise şu ifadeler yer alıyor:
1-Danışmanlık Ücreti (Ağustos 2002-Ocak 2003, 6 ay): 216 milyar 457 milyon 627 bin 100 TL
1- ‘AKP Başkanı R.T. Erdoğan’ın Tutarsızlıkları’ Araştırması: 18 milyar 38 milyon 135 bin 590 TL
1- ‘AKP’nin İktidara Gelmesi Nasıl Önlenir?’ Araştırması: 24 milyar 50 milyon 847 bin 450 TL
1- ‘R.T. Erdoğan İktidara Geldiğinde Nasıl Yıpratılır?’ Araştırması: 42 milyar 88 milyon 983 bin 50 TL
TOPLAM: 300 milyar 635 milyon 593 bin 100 TL
KDV: 54 milyar 114 milyon 406 bin 650 TL
Genel Toplam: 354 milyar 749 milyon 999 bin 350 TL
Gökçek ise Milliyet muhabirinin, Kılıçdaroğlu’nun, ortaya attığı “Ergenekon dava dosyasında, SESAR adlı şirketin Gökçek’e 354 milyarlık bir fatura kestiğine ilişkin fatura bulunduğu” iddiasına ilişkin sorusunu yanıtsız bıraktı. Gökçek, “Size o haber fırsatını vermem. O, objektif yayın yapan kişilerin hakkı olsun” dedi. Gökçek, objektif davrandığına inandığı basın kuruluşları arasında TRT, Anadolu Ajansı ve NTV’yi saydı.

Haberin Devamı

SESAR VE ERGENEKON
‘AKP’lilerden aldım’ demişti

Ergenekon davasında tutuklu olan SESAR Başkanı İsmail Yıldız’ın bilgisayarından AKP milletvekillerine yönelik fişleme notları çıkmıştı. Yıldız, AKP’lilerin hangisinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, hangisinin Erdoğan’a daha yakın olduğu yönündeki “fişler” için, “Ben bunları AKP Genel Başkan Yardımcıları’ndan birisinden” aldım açıklamasını yapmıştı.

Dündar: Tepki telefonları geldi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katıldığı açık oturumu yöneten Uğur Dündar, yayının ardından Gökçek’e tepki gösteren telefonlar aldıklarını söyledi. Gökçek’in katılacağı bir tartışmayı bir daha yönetmeyeceğini söyleyen Dündar, sabır taşı ödülüne aday olduğunu söyledi.
Star TV Ana Haber bülteninde gerçekleştirilen açık oturumu dün NTV’ye değerlendiren Dündar, Gökçek’in kendisini konuşturmamasının ve Kılıçdaroğlu’nu sık sık susturmasının seyirciden çok büyük tepki aldığını söyledi. Gökçek ise “kumpasa getirildim” diye görüş belirtti.

Haberin Devamı

Gökçek: SESAR’a ödeme yok
Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programında, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun “SESAR, Gökçek’e 354 milyarlık fatura kesti” iddiasına yanıt verdi. Gökçek, “DP’nin kuruluş hadisesinde SESAR bana geldi, ‘Çalışmalarınızı takdir ediyorum. Sizinle çalışmak istiyorum’ dedi. Birkaç ay sonra bana fatura geldi. Ben de ‘Kim sana sipariş verdi bunları?’ dedim. Öyle bir araştırma yapılmadı, para ödenmedi” dedi. Altaylı’nın faturanın KDV’ sinin ödendiğini kaydetmesi ve ödenmeyen faturanın KDV’sinin nasıl ödeneceğini sorması üzerine Gökçek, “Kendi ödemiş olabilir” yanıtını verdi.

‘Ergenekon dosyasında Gökçek’in faturası var’

Gökçek, Başbakan
Erdoğan hakkındaki araştırmaların
karşılığı olarak SESAR şirketini 354 milyar lira ödemiş...