Siyaset Ergenekon sanığı İlsever: Çiçek tanık olarak dinlensin

Ergenekon sanığı İlsever: Çiçek tanık olarak dinlensin

24.08.2009 - 14:35 | Son Güncellenme:

.

Ergenekon sanığı İlsever: Çiçek tanık olarak dinlensin

Birinci Ergenekon davasının 19 günlük aradan sonraki devam eden 104. oturumuna, itiraflarıyla gündeme gelerek dosyaların birleştirilmesine neden olan Danıştay davasının sanığı Osman Yıldırım katıldı. Mahkeme heyetinin Yıldırım'ın kimlik tespitinin ardından "Avukatın nerede?" sorusuna karşılık, Yıldırım "Kimse korkusundan avukatlık yapamıyor. Benim avukatım yok, avukatım olsun da istemiyorum" cevabını verdi.

Aralarında Veli Küçük, Doğu Perinçek ve Muzaffer Tekin'in de bulunduğu birinci Ergenekon davasının görülen 104. oturumuna 86 sanıktan 27'si tutuklu 4'ü tutuksuz sanık katıldı. Doğu Perinçek, Sedat Peker, Hüseyin Görüm, Hayrettin Ertekin, Ümit Sayın, Ergün Poyraz, Semih Tufan Günaltan ve Erkut Ersoy ise dünkü duruşmaya katılmadı. Danıştay dosyasının da birleştirildiği birinci Ergenekon davasında toplam sanık sayısı 94 oldu. Danıştay davasının altı tutuklu sanığı Osman Yıldırım, Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Aslan, Tekin Irşi, İsmail Sağır, Süleyman Esen, Erhan Timuroğlu duruşmada hazır bulundu. Alparslan Aslan kimlik tespitinin ardından yine önceki duruşmalarda olduğu gibi salondan çıkarıldı. Arslan'ın yine saçı sakalı birbirine karışmış ve salaş giyinmiş hali dikkat çekti. Arslan'ın babası ve ablası izleyici koltuğundaydı.

'KİMSE KORKUSUNDAN AVUKATLIK YAPAMIYOR'

Haberin Devamı

Birinci Ergenekon davasının 104. oturumuna Ergenekon davasıyla ilgili itiraflarıyla gündeme gelen ve ifadeleriyle Danıştay ve Cumhuriyet gazetelerine yönelik saldırılara ilişkin dava dosyalarının birleştirilmesine neden olan Danıştay davası sanığı Osman Yıldırım hazır bulundu. Mahkeme heyetinin kimlik tespitiyle başlayan duruşmaya Osman Yıldırım'ın avukatının olmaması nedeniyle mahkeme başkanı Köksal Şengül'ün "Neden avukatın yok?" soruna karşılık Yıldırım, "Kimse korkusundan avukatlık yapamıyor. Avukatım yok. Avukatım olsun da istemiyorum" dedi. Buna karşılık mahkeme başkanı Şengül, "Suçlandığınız konu size zorunlu olarak avukatlık gerektiriyorö cevabını verdi.

'ÇİÇEK, TANIK OLARAK DİNLENSİN'

Haberin Devamı

Kimlik tespitlerinin ardından devam edilen duruşmada tutuksuz sanık İşçi Partili eski Ulusal TV Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in savunmasına geçildi. İlsever, öğleden önceki oturumunda "Talat Paşa komitesinin yurt dışı faaliyetlerinin aydınlatılması için dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in duruşmada tanık olarak dinletilmesini" talep etti.

İlsever ö İsviçre Adalet Bakanı'nın İsviçre televizyonlarında Cemil Çiçek'le görüştüğünü ve Çiçek'in kendisine Doğu Perinçek ceza alırsa, Türkiye Hükümeti bu duruma tepki göstermeyecek, zaten Perinçek AKP'nin en sert muhaliflerinden biri olduğunu söylediğini" ifade etti. İlhan Selçuk'un avukatları, Selçuk'a "beyin embolosi" tanısı konduğunu ve Selçuk'un tedavisinin ne zaman biteceğine bir bilgi olmadığına dair mahkemeye heyetine yazı verdi. Bu arada duruşma salonun fiziki şartlarıyla ilgili 19 gün ara verilen duruşmada, fiziki şartların düzeltildiği, klimaların çalıştırıldığı görüldü.

İlsever mahkemedeki açıklamalarını öğle arasında dışarı çıkarak basın mensuplarına da söyledi.