Siyaset Ergun Poyraz'ın çarpraz sorgusunda ilginç dialoglar

Ergun Poyraz'ın çarpraz sorgusunda ilginç dialoglar

25.11.2008 - 17:38 | Son Güncellenme:

Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal

Ergun Poyrazın çarpraz sorgusunda ilginç dialoglar

Ergün Poyraz’ın sözlü savunmasının ardından başlayan çapraz sorgusunda duruşma savcılarından Mehmet Ali Pekgüzel, sorularını yöneltmeye başladı. Pekgüzel, Poyraz’a Kemal Aydın, Neriman Aydın, Durmuş Ali Ovalı’yı tanıyıp tanımadığını ve nereden tanıştığını sordu. Tutuklu sanık Poyraz, Kemal Aydın’ı tanıdığını, bir kez görüştüğünü diğer isimleri ise tanımadığını söyledi.

-"BU İDDİALAR BİR SONRAKİ İDDİANAMEDE VAR"

Poyraz’ın avukatı Hüseyin Buzoğlu, iddianamede yer almayan iddialara ilişkin müvekkiline soru sorulamayacağını belirtince, duruşma savcısı Pekgüzel, bir sonraki iddianamede bunların yer alacağını belirtti. Mahkeme Başkanı Şengün, bunun üzerine savcı Pekgüzel’e, “Savcı bey doğru. Lütfen bu iddianameyle ilgili soru sorunö dedi. Savcı Pekgüzel de bu yanıt üzerine, “Tamam ben soru sormuyorumö diyerek tepki gösterdi.

Duruşma savcılarından Nihat Taşkın, Poyraz’ın eğitim durumunun ne olduğunu sordu. Poyraz, Yıldız Üniversitesi İnşaat Fakültesi ikinci sınıftan terk ve Açık Öğretim Fakültesi üçüncü sınıftan terk olduğunu söyledi. Savcı Taşkın Poyraz’ın askerliğini nerede ve hangi rütbeyle yaptığını da sordu. Poyraz, Girne’de çavuş olarak yaptığını söyledi.

-KİTAP YAZANLARIN ADRESİ POYRAZ

Poyraz’a çapraz sorguda şu sorular yöneltildi:
“Nihat Taşkın: Hikmet Çiçek’i tanıyor musun, nereden tanıyorsun?
Ergün Poyraz: Bir kez beni ziyarete geldi. Cüneyt Zapsu ile ilgili kitap yazıyordu. Görüştük.
NT: Hikmet Çiçek’ten elde edilen notlarda Jandarma İstihbarattan para aldığınız yazıyor. Jandarma istihbarat elemanı olmak suç değil, buradan para aldığınıza dair elde edilen tutanaklarda imzanız olsaydı kabul eder miydiniz?
Köksal Şengün: Savcı bey bu yorum, soru değil.
NT: Levent Ersöz’ü tanıyor musunuz, ilişkinizin derecesi ne?
EP: Bu konuda, ifademde gerekli açıklamaları yaptım. Söyleyeceğim başka bir şey yok.
NT. Sizde neredeyse arşiv oluşturacak derecede gizli askeri belge elde edildi. Bunları kimden aldınız?
EP: Kimseden gizli belge almadım.

-"NANE LİMON HAKKINDA KİTAP YAZSAM DA HERKESLE GÖRÜŞÜRÜM"

NT: Kitap yazmayı düşünenlerin size başvurmasını gerekecek bilgiler mi var?
EP: AKP ile ilgili kitap yazacak olsam bu konuda bilgisi olan ve belgesi olan herkesi araştırırım ve görüşürüm. Nane limon hakkında kitap da yazacak olsam bu konuda da herkesle görüşüp bilgi ve belge alırım. Herkes de aynı şeyi düşünür. Ben terör örgütü üyesi olmakla yargılanıyorum. Bana bu konuda soru sorun.
NT: Eren Erol’la nerede ve ne zaman tanıştınız?
EP: Ayasofya Derneği’ne üye oldum. Ayasofya’nın cami olması için ilk kez bir derneğe üye oldum. Allah rızası için bana terör örgütü üyesi olduğumla ilgili soru sorun. Ben de nasıl olduğumu öğrenirim.
Avukat Hasan Gürbüz: Emniyetteki görevliler “Sen şuranın adamı mısın? Bunları söyle seni bırakalımö dedi mi?
EP: Rütbeli bir emniyet yetkilisi, “Genelkurmay istihbaratında mısın, jandarma istihbaratında mısın? Seni davul zurnayla uğurlayalımö dedi. Ben de Atatürk’ün, Mustafa Kemal’in askeri olduğumu söyledim. İkisine de çalışmadığımı belirttim.
Avukat Hüseyin Gökçeaslan: Ergün Poyraz’ın jandarma istihbarattan maaş aldığına dair belgenin İşçi Parti’sinde ele geçirildiği söyleniyor. İP’te böyle bir belge bulunmamıştır. “

-EMİNAĞAOĞLU’NA TERTİP BELGESİ

Tutuklu sanıklardan Nusret Senem, Poyraz’a AKP hakkında açılan kapatma davasının hazırlığını yapan YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na bir tertip belgesinin hazırlanıp basına sızdırıldığını, bu tertip belgesinde yapılmayan bir görüşmeden söz edildiğini belirtti.
Poyraz’ın çapraz sorgusu tamamlandı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların taleplerini dinliyor.