Siyaset ‘Erken seçim talebimiz yok’

‘Erken seçim talebimiz yok’

11.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, erken seçim taleplerinin olmadığını belirterek, “Seçimi talep eden ne Sayın Kılıçdaroğlu ne ben ne CHP ne İYİ Parti. Talebimiz yok. Fakat tamamen ekonomi artı Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu’nun gidecekleri yol belirler” dedi.

‘Erken seçim talebimiz yok’

Meclis’teki makamında bir grup gazeteciyle sohbet eden Akşener, eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti’den istifa eden eski bakan Ali Babacan’ın yeni parti kuracağı yönündeki iddiaları değerlendirdi. Yeni oluşumların AK Parti’ye olası yansımalarına ilişkin Akşener, “AK Parti’ye nasıl yansıyacağını bugün görüp söyleme imkanına sahip değilim. Ama çeşitlilik güzel bir şeydir” dedi. Yeni oluşumların İYİ Parti’yi olumsuz yönde etkisi olabileceği yönündeki iddialara karşılık ise Akşener, bu görüşlere katılmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Yenilenen İstanbul seçiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin yetkili kurullarının yanı sıra gruplar halinde milletvekilleriyle de görüştüğünün hatırlatılması üzerine Akşener, AK Parti’de bir iç muhasebe yapılamayacağı görüşünü savundu.

Erken seçim taleplerinin olmadığını söyleyen Akşener, “Seçimi talep eden ne Sayın Kılıçdaroğlu ne ben ne CHP ne İYİ Parti. Talebimiz yok. Fakat tamamen ekonomi artı Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu’nun gidecekleri yol belirler” dedi. Erdoğan’ın da seçime gitmek istemeyeceğini kaydeden Akşener, “Ben eğer Erdoğan’ı tanıyorsam gitmemek için elinden gelen gayreti gösterecektir” ifadelerini kullandı.