Siyaset Eşitlik ilkesine uyulmadı

Eşitlik ilkesine uyulmadı

21.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 saat 48 dakikalık Cumhurbaşkanlığı adaylık konuşmasının tamamını yayınlayan TRT Türk’e yayınlarda eşitlik ilkesine uymadığı gerekçesiyle uyarılmasına karar verdi. YSK, önceki gün de TRT Haber’i uyarmıştı.

Eşitlik ilkesine uyulmadı


YSK üyeleri, dün, CHP YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun TRT Türk ve TRT-6 hakkındaki şikâyetlerini görüşmek üzere toplandı. RTÜK’ün raporlarını inceleyen heyet, 2’ye karşı 8 oyla TRT Türk’ün uyarılmasına karar verdi. Toplantıda, TRT Türk’ün Başbakan Erdoğan’ın 1 saat 48 dakikalık cumhurbaşkanlığı adaylık konuşmasının tamamını yayınladığı, diğer adaylar Ekmelettin İhsanoğlu ile Selahattin Demirtaş’ın adaylık konuşmalarına ise aynı sürede yer vermeyerek, eşitlik ilkesine aykırı davrandığı için uyarı kararının alındığı öğrenildi.
Rapor sayısı arttı
Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde haber kuşaklarında yayınlanan adaylık konuşmalarıyla ilgili izleme raporlarını haftada bir gün YSK’ya gönderiyordu. YSK, dünkü toplantısında, haber kuşaklarıyla ilgili izlenme raporlarının haftada bir gün yerine, pazartesi ve perşembe olmak üzere haftada iki gün RTÜK’ten istenmesine de karar verdi.