Siyaset Eski Bakan Ayhan uğurlandı

Eski Bakan Ayhan uğurlandı

10.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Refahyol hükümetinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini üstelenen Cevat Ayhan (80), dün memleketi Sakarya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Eski Bakan Ayhan uğurlandı

Beyin kanaması sonucu 2010’dan bu yana yatağa bağlı tedavisi süren ve 7 Mayıs’ta Ankara’da vefat eden Ayhan’ın cenazesi, önceki gün Hacı Bayram Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Sakarya’ya getirildi. Dün Adapazarı ilçesindeki Orhan Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde, Cevat Ayhan’ın oğulları Ömer ve Nihat Ayhan ile yakınları, taziyeleri kabul etti. Ayhan’ın cenazesi, burada öğle vakti Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası, Akyazı ilçesine bağlı Çıldırlar Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Eski Bakan Ayhan uğurlandı

Törende Abdullah Gül’e hakaret eden kişi gözaltına alındı.

Gül de katıldı

Cenaze namazına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Sakarya il protokolü üyeleri, eski bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ayhan’ın tabutuna omuz veren 11. Cumhurbaşkanı Gül, cenaze namazı sonrası vatandaşlarla el sıkıştı. Makam aracına geçen Gül’e, bu sırada bir kişi tepki gösterdi. Polis tarafından bölgeden uzaklaştırılan kişi, “eski Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” gerekçesiyle ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. l SAKARYA AA