Siyaset ‘Eski fabrikaları’ yıktı 46’lık rezidans yapıyor

‘Eski fabrikaları’ yıktı 46’lık rezidans yapıyor

06.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakırköy’deki yeni projesi için 4 yıldır uğraştığını söyleyen Ali Ağaoğlu, “Sonunda beni de 46’lık yaptılar bu nedenle projenin adını ‘Bakırköy 46’ koyduk” dedi. Proje 45 dönümde 6 fabrikanın yerine yapılıyor

‘Eski fabrikaları’ yıktı 46’lık rezidans yapıyor

Ağaoğlu merakla beklenen Bakırköy 46 projesini satış ofisinde düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Bakırköy’de Veliefendi Hipodromu’nun karşısında 45 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde yükselen projedeki 1227 konut metrekaresi ortalama 9 bin 500 liradan satışa çıkarıldı.
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yaklaşık 4 yıldır arsa üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bakırköy 46 projesini 1950’lerde yapılmış ancak bugün terk edilmiş 6 fabrika binasının yerine yapıyoruz. Bu binalar Bakırköy gibi güzide bir yerde metruk halde bulunan ve tinercilerin mesken edindiği yapılardı. Biz burayı dönüştürerek Bakırköy’e çok büyük artı değer katacak ve kentsel dönüşüm adına da güzel bir örneği hayata geçireceğiz” dedi.

Erken teslim edecek
Ali Ağaoğlu, son olarak 3 bin 100 konutluk My World Europe projesini 20 ayda tamamlayarak sahiplerine teslim ettiklerini anlatarak, “Burada ise 20 aydan daha kısa sürede konutları teslim etmeyi planlıyoruz” dedi. Ağaoğlu, satış hedefiyle ilgili olarak ise, “Burayı yatırımcılar için yapmış olsam kısa sürede satardım ama oturmak isteyen aileler için tasarlıyoruz. Bu nedenle 3 günde satalım diye bir derdimiz yok. 6 ay içinde projenin yüzde 80’inin satmış oluruz” dedi.
Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı da, çevre dostu, enerji verimli binalar geliştirdiklerini ve projelerinde sosyal amaçları da göz ettiklerini söyledi. Rahvalı, nüfusun yaşlandığını belirterek, “Anne ve babalarımızdan uzak yaşamak yerine onlara yakın olmak istiyoruz. Bu nedenle projedeki stüdyo daireleri onlara ayırdık ve sadece projeden başka daire satın almış olan müşterilerimize satacağız. Ebeveynlere bu dairelerde 5 yıldızlı otel standartlarını sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Fabrİka sahİplerİyle kat karşılığı anlaştı
Ali Ağaoğlu, üzerinde eski fabrikaların bulunduğu projenin bir bölümünü satın alırken, bir bölümüyle de kat karşılığı anlaştı. Kilim Group’un en büyük arsa hissedarı olduğu projede yıkımlara başlayan Ağaoğlu, böylece Ayazma’daki My World Europe, My Home Maslak ve Maslak 1453’ün ardından dördüncü dönüşüm projesine başladı.

Sonunda benİ de 46’lık yaptılar
Projenin adını Bakırköy 46 koyduklarını ifade eden Ali Ağaoğlu, “Bu proje için beni gerçekten çok uğraştırdılar. Hayatım boyunca hiç şikayet etmedim ama gerçekten burada çok büyük bir emek verdik en sonunda beni bile 46’lık yaptılar. Biz de projenin adını en sonunda 46 koyduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Fİyatlar 15 bİn TL’yİ görür’
5. kattan itibaren deniz gören projedeki konut fiyatları ise 363 bin liradan başlıyor, 6 milyon 800 bin liraya kadar çıkıyor. Ali Ağaoğlu, bu fiyatların lansmana özel olduğunu ifade ederek, “Biz konut alanlara kazandırıyoruz. Buradaki metrekareler 15 bin lirayı görecek” dedi.

Ömer Çamoğlu tasarladı
Ünlü mimar Ömer Çamoğlu tarafından tasarlanan proje farklı mimarisiyle dikkat çekiyor. 42 ile 608 metrekare arasında değişik büyüklükte villa ve rezidanslardan oluşan projedeki konutlarda geniş metrekareli teraslar yer alıyor. Projenin 28 bin 156 metrekarelik gibi önemli bir bölümü rekreasyon alanı olarak değerlendiriliyor.

Özel kumsal yapacak
Bakırköy 46’nın yüzde 81’lik gibi çok önemli bir bölümü yeşil alandan oluşurken, projenin tam ortasında 3 bin 300 metrekarelik gölet ve kumsal bulunuyor. Bakırköy 46 projesinde, yükseklikleri 22 kattan oluşacak 5 blokta 1.215 adet konut ve 3 blokta 12 adet villa olmak üzere toplamda 1.227 adet konut bulunuyor.

Sancaktepe’de konutlara ‘yüzde 5’lik zam yapıldı

Gedizler Yapı’nın İstanbul’un gelişen merkezlerinden Sancaktepe’de inşa ettiği ve nisan ayında lansmanı gerçekleştirdiği Ev’re projesinde, yüzde 30’luk satış seviyesine ulaşıldı.
Gedizler Grup Yönetim Kurulu Başkanı M. Reşit Gediz, Ev’re projesinde yer alan daireleri ulaşılabilir fiyatlarla satışa sunmalarının talebin hızlı artışında etkili rol oynadığına dikkat çekerek, Ev’re konutlarına yatırım yapanların iki ay gibi kısa sürede kazanç sağladığını belirtti.
Konut fiyatlarına yüzde 5 oranında artış yaptıklarını söyleyen Reşit Gediz, şu ana kadar uygulanan 4 farklı satış kampanyasının Ramazan Bayramı sonrasına kadar devam edeceğini ve zamlı fiyatların bayram sonrasında uygulanacağını vurguladı.

Haberin Devamı

24 ay vadede sıfır faiz uyguluyor

Ev’re konutlarında bayram sonuna kadar devam edecek kampanyalarda çeşitli ödeme alternatifleri sunuluyor. Ayrıca kampanyada belirtilen fiyatlar üzerinden özel indirimler yapılıyor. Ev’re konutlarında daire bedelinin yüzde 5 peşin, yüzde 10’luk kısım 1 yıl sonra, yüzde 10’luk kısım 2 yıl sonra ve kalan yüzde 75’lik kısım 120 aya kadar banka kredisi; daire bedelinin yüzde 25’i peşin, kalan yüz 75’lik kısım için 24 ay sıfır faiz uygulanıyor.
Daire bedelinin yüzde 50 peşin, kalan yüzde 50 kısım için 36 ay sıfır faiz ve daire bedelinin yüzde 25’i peşin, kalan yüzde 75’lik kısım banka kredili alımlarda ise özel indirim uygulanan 4 cazip satış kampanyası sunuluyor.

Haberin Devamı

Maslak’taki karma projede amortisman süresi 10 yıl

Bay İnşaat, 950 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği 42 Maslak projesinde İstanbul’un merkezindeki Maslak’ta yer alıyor.
Projede, rezidans, shops & art, yatay ve multi ofisler ve otel olmak üzere 5 farklı yaşam alanı bir arada sunuluyor.
Farklı ödeme seçeneklerinin sunulduğu projede, İş Bankası iş birliğinde yüzde 25 peşin ve kalanı 36 aya dek vadede yüzde sıfır faiz avantajı içeren özel finansman olanağı sunuluyor.
Bunun yanı sıra, rezidans+ofis bir arada konseptli Multi-Office’lerde, ‘Extended Stay’ isimli işletme modeli de opsiyon olarak yer alıyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre, iş adamlarına kısa dönemli rezidans+ofis kiralama olanağı sağlanan projedeki bu model sayesinde yatırımın geri dönüşü 8-10 yılda gerçekleşebiliyor.

Teslİmler başladı
Projenin yatırımcılara ve mülk sahiplerine hukuki yaptırımların tamamı yerine getirilmiş ve iskanları alınmış şekilde teslim edildiğini belirten Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, “Nisan 2013’te 42 Maslak’taki ikinci ve üçüncü blok yatay ofislerin iskanları alındı ve anahtar teslimleri yapılmaya başlandı. Teslimlerin bu şartlarda ve zamanında yapılmasının yatırımın geri dönüşüne katkısı oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Torunlar, Paşabahçe için Akbank’tan kredi alacak

Torunlar GYO, Paşabahçe Tekel Fabrikası arazisinde hayata geçireceği proje için Akbank ile finansman anlaşmasını imzaladı.
Boğaz’a yakın konumuyla İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan Paşabahçe Tekel Fabrikası ihalesini kazanan ve tapu devir işlemlerini de tamamlayarak araziyi resmen portföyüne ekleyen Torunlar GYO, projenin finansmanı için Akbank ile anlaşma sağladı. Buna göre 3 yıl içerisinde kullanılmak üzere, 3 yılı ana para geri ödemesiz, 6.5 yıl vadeli, yılda bir faiz ödemeli koşullara sahip 310 milyon Dolar’lık finansman kredisi anlaşması imzalandı.
Torunlar GYO, arazide, Boğaz’a yakışır bir turizm tesisi yapmak üzere proje geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Bodrum’da örnek villaları alıcıların beğenisine sundu

Bodrum Yalıkavak Tilkicik koyunda toplam 26 bin metrekarelik alan üzerinde 80 adet villa ve az sayıda bağımsız bölümden oluşan BodrumBodrum projesi, teknolojinin son imkanlarından yararlanarak, birinci sınıf malzemeler ile konfor, huzur ve kolaylık kadar beş duyuya da hitap etmek üzere tasarlandı. Projedeki örnek villalar da hazırlanarak alıcıların beğenisine sunuldu.
3 farklı tipte 2+1 ve 3+1 villa ve az sayıda da 2+1 daire tipinden oluşan projede,16 adet dubleks villa ve kendilerine özel serinleme havuzuna sahip olan B tipi evler 237 m2 ile 266 m2 arasında değişiyor.

Rusya’daki stada Türk mimar imzası

Murat Kader ve Sema Eser Özsaruhan’ın sahip olduğu iki design group mimarlık şirketi tarafından Rusya Kuzey Osetya - Alania Cumhuriyeti futbol kulübü Vladikavkaz için tasarlanan stadyumun tanıtımı yapıldı. İki design group kurucu ortağı Murat Kader’in de hazır bulunduğu basın toplantısında kulübün futbolcuları da yer aldı. Stadyum 70 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılıyor.
35 bin kişi kapasiteli stadyumun yatırım maliyeti 185 milyon Euro olarak belirlendi. 2015 yılında tamamlanması planlanan Vladikavkaz stadyumunda hareketli metal panellerle cephe hattına canlılık getirilirken, şehrin simgesi olmayan aday saha çevresindeki kıvrımlı sarmal atrium ise stadyumu çevreleyerek dikkat çekiyor.

Başkent’in 48 katlı kulesi 2015’te mayısta bitecek

1150 rakımla Ankara’nın en yüksek bölgelerinden Oran’da inşa edilen OneTower, 48 katlı, 185 metre yükseklikte yer alıyor. Projede yer alan 12 ayrı tip ve büyüklükteki 306 residence dairenin anahtar teslimleri Mayıs 2015’te yapılacak.
Ankara’nın ilk Leed Gold Sertifikası için çalışmaların yürütüldüğü OneTower Projesinde inşaattan çıkan araçların teker temizliğinden, dönüştürülebilir malzemelerin ayrıştırılmasına kadar çok sayıda detay büyük bir ekip tarafından titizlikle takip ediliyor.
Proje ortaklarından Özkan Özçelik, OneTower Projesine başlarken diğer tüm projelerden farklı, artı değerlerle dolu ve ekstra yaşam konforu sağlayacak bir çalışmaya imza atmayı kararlaştırdıklarını ifade etti.