Siyaset Eylem planının takipçisiyim

Eylem planının takipçisiyim

13.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çankaya’da 4 saat süren toplantıda Başbakan Davutoğlu tarafından ekonomik reformların uygulanması için gerekli görevlendirmeler yapıldı. Toplantıda ayrıca 2016 bütçesi ve FED’in önümüzdeki hafta alacağı kararlar da konuşuldu...

Eylem planının takipçisiyim

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen, 64. Hükümetin ilk Ekonomi Değerlendirme Kurulu toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıda ekonomik reformların bütün kademelerde uygulanması için gerekli görevlendirmeleri yapan Davutoğlu, eylem planının hayata geçirilmesinin bizzat takipçisi olacağını söyledi. 2016 bütçesine ilişkin çalışmaların süratle tamamlanması ve bütçenin bütün AK Parti hükümetlerinde olduğu gibi mali disiplin esasına dayalı olarak hazırlanmasının kararlaştırıldığı toplantıda, FED’in önümüzdeki hafta alacağı kararlar da konuşuldu. Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki toplantıya, Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan ve Mehmet Şimşek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkmenistan’da bulunan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın yerine Bakanlık Müsteşarı İbrahim Şenel, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da şehir dışında olması sebebiyle yerine, Bakanlık Müsteşarı Cüneyt Düzyol, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Hazine Müsteşarı Yardımcısı Taşkın Temiz ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili İbrahim Turhan da katıldı.

Haberin Devamı

Düzenli toplantı

Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantının ardından Başbakanlıktan yapılan açıklamada, 64. Hükümetin kurulmasının ardından Ekonomi Değerlendirme Kurulu’nun ilk toplantısının gerçekleştirildiği belirtildi. Hükümetin reform gündemiyle birlikte güncel ekonomik gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla bu toplantıların düzenli yapılmasının kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, “Toplantıda Başbakanımız tarafından kamuoyuna açıklanan 64. Hükümetimizin Eylem Planı’nındaki ekonomik reformlarının bütün kademelerde uygulanması için gerekli görevlendirmeler yapılmıştır. Başbakanımız, eylem planının hayata geçirilmesinin bizzat takipçisi olacağını vurgulamıştır” denildi.

Haberin Devamı

Ağbal bütçeyi anlattı

Toplantıda Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, 2016 bütçesi ile ilgili bilgi verdiği kaydedilen açıklamada, 2016 bütçesine ilişkin çalışmaların süratle tamamlanması ve bütçenin bütün Ak Parti hükümetlerinde olduğu gibi mali disiplin esasına dayalı olarak hazırlanmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Toplantıda ayrıca Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın da küresel piyasalardaki oynaklık konusunda kurulu bilgilendirdiği, çarşamba günü kamuoyuna açıklanan “2016 Yılında Para ve Kur Politikası” metnini sunduğu kaydedildi. Açıklamada, “Reformlar sayesinde Türkiye’nin makro-ekonomik temellerinin daha da sağlamlaşacağı ve küresel risklere karşı ülkemizin daha dirençli hale geleceği değerlendirilmiştir. Yapısal reformların Türkiye ekonomisinin şoklara karşı dayanıklılığını pekiştireceği vurgulanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan toplantıda FED’in önümüzdeki hafta alacağı kararların da konuşulduğu öğrenildi.