Siyaset Fazilet Partisi'ne akın

Fazilet Partisi'ne akın

24.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fazilet Partisi'ne akın

Fazilet Partisine akın

ANAYASA Mahkemesi'nin RP'nin kapatılmasına ilişkin gerekçeli kararının yayınlanmasıyla bağımsız kalan milletvekilleri, Fazilet Partisi'ne (FP) geçmeye başladı. RP kökenli 32 milletvekilinin dün akşam saatlerine kadar katılımıyla TBMM'de grup sayısına ulaşan FP'ye geçişlerin sürmesi bekleniyor.
Ankara Bürosu'nun haberine göre TBMM Başkanlığı'na FP'ye geçtiğine ilişkin dilekçe veren milletvekilleri şunlar:
"Yakup Budak (Adana), Sıtkı Cengil (Adana), Ahmet Çelik (Adıyaman) Ahmet Doğan (Adıyaman), Ziyattin Tokar (Ağrı), Mehmet Aykaç (Çorum), Hüsamettin Korkutata (Bingöl), Zeki Ergezen (Bitlis), Zülfikar Gazi (Çorum), Ömer Naimi Barım (Elazığ), Naci Terzi (Erzincan), Şinasi Yavuz (Erzurum), Ömer Özyılmaz (Erzurum), Mehmet Bedri İncetahtacı (Gaziantep), Turhan Alçelik (Giresun), Ali Oğuz (İstanbul), Mehmet Ali Şahin (İstanbul), Avni Doğan (Maraş), Mustafa Kamalak (Maraş), Hayrettin Dilekcan (Karabük), Fethi Acar (Kastamonu), Mikail Korkmaz (Kırıkkale), Yaşar Canbay (Malatya), Fikret Karabekmez (Malatya), Hüseyin Yıldız (Mardin), Nedin İlci (Muş), Hüseyin Olgun Akın (Ordu), Mustafa Hasan Öz (Ordu), Ahmet Demircan (Samsun), Latif Öztek (Samsun), Musa Uzankaya (Samsun), Fethullah Erbaş (Van)"

RP kökenli milletvekillerinin FP'ye geçtiğine ilişkin dilekçeleri TBMM Başkanlığı'na vermeleri öncesinde şu gelişmeler yaşandı:
Kapatılan RP'nin Lideri Necmettin Erbakan, öğleden önce Balgat'taki evinde aralarında Şevket Kazan, Yasin Hatipoğlu, Mustafa Kamalak, Şeref Malkoç gibi isimlerin de bulunduğu hukukçu milletvekilleriyle bir araya geldi. RP genel başkan yardımcılarının genel merkez binasında mühürlenme işlemi için beklediği aynı saatlerde, Genel Sekreter Oğuzhan Asiltürk, Genel Başkan Yardımcısı Recai Kutan, Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve bazı milletvekilleri de TBMM'de bir araya geldi.
TBMM Danışma Kurulu, Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan başkanlığında RP'siz ilk toplantısını yaparken, Erbaş ve üç arkadaşı 13.30'da FP'ye geçtiklerine ilişkin dilekçelerini TBMM Başkanlığı'na ulaştırdı. Erbaş ve arkadaşlarının dilekçesini, Diğer milletvekillerinin dilekçeleri izledi.

Adı yeni kurulacak partinin genel başkanlığı için geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, FP'ye geçip geçmeme konusunda ekibinin vereceği karar beklediğini söyleyerek, "Ekibim geçme derse geçmem" diye konuştu.
İstihbarat Servisi'nden Arife Avcu'nun haberine göre Erdoğan şu görüşleri dile getirdi:
"Arkadaşlarımın Fazilet Partisi'ne geçtiğini duydum. Ama ben henüz karar vermedim. Beklemedeyim. Ekibimle geniş istişarelerden sonra karar vereceğim. Ekibim Fazilet Partisi'ne geçme derse geçmem. "
Erdoğan, "Ekibinizde kimler var" sorusuna "İstanbul Belediye Başkanıyım. Benim de hukukçularım müşavirlerim var. Çatladıkapı Belediye Başkanı değilim, ekibim var. Ekibim gerekçeli kararı okuyor. Sonra durumu değerlendireceğiz."
Pazar günü Ankara'da Necmettin Erbakan'la yaptığı görüşmenin de olumlu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek en uygun yerin FP olacağını düşündüğünden, önümüzdeki günlerde bu partiye katılacağını bildirdi. İstişareler sonucunda FP'ye katılmaya karar verdiğini söyleyen Gökçek, "RP'li belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyle gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda önümüzdeki günlerde arkadaşlarla FP'ye katılacağız" dedi.
alternatif partinin genel başkan adayları arasında adı geçen Recai Kutan da "Siz hangi partiye geçeceksiniz?" sorusuna, "Ben de Fazilet'i düşünebilirim" karşılığı verdi.