Siyaset Fezlekedeki kanıt fotoğraflar

Fezlekedeki kanıt fotoğraflar

04.04.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fezlekedeki kanıt fotoğraflar

Fezlekedeki kanıt fotoğraflar

Bucak'ın evinde çekilen fotoğraflarla Çatlı, Bucak ve Hoştan aileleri arasındaki samimiyet belgelendi

SUSURLUK soruşturması kapsamında DYP Milletvekilleri Mehmet Ağar ve Sedat Bucak'ın dokunulmazlığının kaldırılması için İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezleke dosyasındaki kanıt fotoğrafları Milliyet ele geçirdi.
Dört başlık altında toplanan deliller arasındaki fezlekeye konu olan fotoğraflar, çete üyelerinin samimiyetini gözler önüne seriyor. DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak'ın Siverek'teki evinde çekilen fotoğraflar, Çatlı, Bucak ve Hoştan ailelerinin yakın ilişkisinin en önemli kanıtı.
İddianamede, öldürülen kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal'ın ortağı Sami Hoştan, Bucak'ın Özel Tim'de görevli koruması Ercan Ersoy ve Abdullah Çatlı'nın samimi fotoğraflarıyla Hoştan'ın kardeşi Sedat Hoştan ve Bucak'ın özel şoförü Abdülgani Kızılkaya'nın havuz başında silahlarla çektirdikleri fotoğrafların Susurluk'ta kaza yapan Mercedeste bulunduğu da yer aldı.
Ağar ve Bucak'ın, Türk Ceza Yasası'nın 296, 313 ve 240. maddeleri uyarınca "suç işlemek için çete oluşturmak, suç işleyenleri saklamak ve görevi kötüye kullanmak"tan dokunulmazlıklarının kaldırılarak beş yıldan az olmamak kaydıyla 18 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanması istenen fezlekede şu ifadelere yer verildi:
"Tüm deliller, belgeler ve fotoğraflar, birlikte nazara alındığında Ağar ve Bucak hakkında dava açılıp iddianamede hazırlanan diğer kişilerle tüm olaylarda isimleri birlikte yer almaktadır. Bu birlik ve beraberlik tesadüflerden ibaret değildir."
İstanbul DGM Cumhuriyet savcıları Ahmet Gürses, Aykut Cengiz Engin ve İrfan Özliyen'in yürüttüğü çete soruşturması sonucu hazırlanan iddianamede adı geçen Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin, Bucak'ın korumalığını yapan Özel Tim görevlileri Ercan Ersoy, Oğuz Yorulmaz, Enver Ulu, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Mustafa Altınok, Ziya Bandırmalıoğlu, Bucak'ın özel şoförü Abdülgani Kızılkaya ve Emniyet Genel Müdürlüğü eski Danışmanı Korkut Eken hakkında dava açılmıştı.
Abdullah Çatlı, Gonca Us ve Hüseyin Kocadağ hakkında kazada ölmeleri, Hoştan'ın kardeşi Sedat Hoştan ve Özel Timci Ömer Kaplan hakkında ise delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verilmişti.