Siyaset Fırat: ‘Ülkeye zarar verenler hukuk önünde hesap vermeli’

Fırat: ‘Ülkeye zarar verenler hukuk önünde hesap vermeli’

03.05.2008 - 20:06 | Son Güncellenme:

.

Fırat: ‘Ülkeye zarar verenler hukuk önünde hesap vermeli’

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP’ye açılan kapatma davasını ima ederek ülkeye zarar veren kişilerin sadece halkın vicdanında değil, hukukun karşısında da hesap vermesi gerektiği kanısında olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

Adana’nın Yumurtalık İlçesi’nde Yeni Yumurtalık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi’nin Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye’nin, AKP’ye kapatılma davası açılmadan önce, AB ile tam ortaklık müzakerelerini başlattığını söyledi. Fırat, “Bugün içinde bulunduğumuz noktada istikrarın olduğunu söylemek mümkün değil. Esnafımız da sanayicimiz de dışarından buraya gelen, iş yapıp para yatırmak isteyenler de korkuyor. Piyasa giderek durgunlaşıyor. Kimse zaruri olmayan ihtiyacını temin etmek istemiyor” dedi.

Yaşanan durumun Türkiye’nin lehine olmayacağını ifade eden Fırat, “Bu süreçte Türkiye’de refah mı artacak, üretici daha çok mu üretecek, işsizin iş bulma umudu daha da mı artacak? Buna müspet cevap vermek mümkün değil. Ancak, bu kaybedilen süreyi, kaybedilen ortamı kimsenin yeniden Türkiye’ye kazandırma imkanı yok. O zaman bunun sorumluluğunu birilerinin sırtlanması lazım. Bu ülkeye böylesine zarar veren kişilerin, bir şekilde, yalnız halkın vicdanında değil, hukukun karşısında da hesap vermesi gerektiği kanısındayım ki bir daha tekrar etmesin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin yaşanan süreçten asgari zararla çıkmasını ve tekrar istikrara kavuşmasın dilediğini kaydeden Fırat, şöyle dedi:

“Önemli olan AKP’nin kapatılıp kapatılmaması değil. Çünkü Türkiye’de siyasi parti açmak çok kolay, halkın kalbine hitap ediyorsanız, yine iktidara gelirsiniz. Bunu kimse engelleyemez. Bizim tek korkumuz, bu kaza Türkiye’de ne kadar hasar meydana getirecek ve insanımız ne kadar etkilenecek. Ümit ediyorum ki en az hasarla Türkiye bu badireden kurtulur. Bu durum ülkede yaşayan herkesin müşterek duygusudur.”