Siyaset FKF’li gençler: Solu yükseltelim

FKF’li gençler: Solu yükseltelim

26.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi gençler, Ak Parti-CHP koalisyonu istemediklerini belirterek, 4 maddelik talep listesi sundu

FKF’li gençler: Solu yükseltelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üniversitelerde örgütlü Fikir Külüpleri Federasyonu heyeti ile yaptığı görüşmede kendisine iletilen, “AKP-CHP koalisyonu istemiyoruz, AKP’yi yalnız bırakın. Solu yükseltelim” önerisine, “14 ilke açıkladık. Bu ilkeler doğrultusunda görüşmelerimizi sürdüreceğiz” yanıtını verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununun çözümüne ilişkin olarak da, “Demokratikleşme ve özgürlükler ekseninde bu sorunu çözeceğiz” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün parti genel merkezinde Fikir Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Ercan Bölükbaşı, FKF MYK Üyesi Nihal Evirgen, FKF Ankara İl Başkanı Can Kadiroğlu ile FKF GYK Üyesi Berkay Düzce’yi kabul etti. Görüşmeye CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da katıldı.

Alınan bilgilere göre FKF heyeti, Kılıçdaroğlu’na seçim sonrası sürece ilişkin 4 maddelik bir talepler listesi sundu. Bölükbaşı’nın, seçim sonuçlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık talebinin gündemden düştüğünü, meşruiyetini yitiren Erdoğan’ın istifa etmesini, Ak Parti’nin iktidarda olduğu 13 yılın hesabının sorulması talebini ilettiği öğrenildi. Bölükbaşı, Cumhurbaşkanı Sarayı’nın boşaltılmasını, seçim barajının kaldırılmasını, yolsuzluk dosyalarının açılmasını, Suriye’ye silah sevkıyatının durdurulmasını, biber gazının yasaklanmasını ve iç güvenlik paketinin geri çekilmesini talep etti.

Haberin Devamı

‘AKP’yi yalnız bırakın’

Bölükbaşı’nın, “AKP-CHP koalisyonu istemiyoruz. AKP’yi yalnız bırakın. 13 yılın hesabını soralım. Solu yükseltelim” önerisi üzerine Kılıçdaroğlu’nun, “14 ilke açıkladık. Tamamını sizin de sahiplendiğinize eminim. Bu ilkeler doğrultusunda görüşmelerimizi yapacağız. Şu veya bu parti olsun, şu veya bu parti olmasın demek için erken” ifadesini kullandığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun FKF’den üniversitelerdeki çalışmaları hakkında detaylı bilgi istediği, CHP iktidarında 4+4+4 yasasının geri çekilerek eğitim sisteminin revize edileceğini ve YÖK’ün kaldırılacağını anlattığı öğrenildi.

Baykal eleştirisi

Bölükbaşı’nın ayrıca, Baykal’ın TBMM Başkan adayı gösterilmesini eleştirerek, “2003 yılında da Sayın Baykal, Erdoğan’ı Başbakan yapmıştı. Geçen haftalarda yapılan Erdoğan-Baykal görüşmesini öğrenince, aynı duyguları hissettim” dediği öğrenildi.

Kürt sorunu mesajı

Kılıçdaroğlu’nun, 14 ilke arasında yer almayan Kürt sorununun çözümü konusunda TBMM’yi adres gösterdiği öğrenilirken, “Türkiye’nin en önemli sorunu olan Kürt sorununu, demokratikleşme ve özgürlükler ekseninde çözeceğiz. Bu sorunu çözebilecek tek parti biziz” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Önceliği hâlâ yüzde 60’lık blok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’den gelen eleştirilere karşın halen “yüzde 60’lık blok ile koalisyon önerisi”ni birinci tercih olarak tutuyor. Ak Parti ile olası koalisyon konusunda 8 Haziran sabahına oranla parti içinde bazı çekincelerin kalkmış olmasına karşın Kılıçdaroğlu’nun kritik konularda rezervini hala saklı tuttuğu ifade ediliyor. CHP kulislerinde “Büyük Koalisyon”un gerçekleşmesi için kapsamlı bir hükümet protokolünün ilk şart olduğu konuşuluyor.

Baykal’ın başvurusunu Levent Gök teslim etti
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, partisinin Meclis Başkanı adayı gösterdiği Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın başvurusunu TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’na iletti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin, anayasa ve içtüzük ihlali olmaması için imzalamadığı başvuruya yedi milletvekili imza attı. İmzalarda bölgesel dengenin gözetilmesinden Baykal’ın da memnun olduğu
öğrenildi.
Ak Parti’nin Baykal ilgisi
CHP Antalya Milletvekili TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal’ı aday gösterdi. Fotoğrafların da bir dili vardır. O fotoğraflara siyasiler dikkatli bakar, siyaset yelpazesi de yorum getirmeye çalışır. Mesela dili olan fotoğraflardan ikisinde, Baykal yemin törenini bitirmiş. Kendisini tebrik etmeye CHP Grup Başkanvekili Levent Gök gelmiş. Ancak tebrik eden Ak Parti vekilleri çoğunlukta.