Siyaset FP teşkilatı "Gül" kokuyor

FP teşkilatı "Gül" kokuyor

10.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

FP teşkilatı "Gül" kokuyor

FP teşkilatı Gül kokuyor


Kerem Gezer Ankara


       Necmettin Erbakan'ın desteklediği FP Genel Başkanı Recai Kutan'a karşı adaylığını açıklayan FP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'e, teşkilattan da destek geldi. FP il başkanları, Gül'ün adaylığını "Demokratik ve sevindirici gelişme" diye değerlendirdi.
       * Ersönmez Yarbay (Ankara): Rekabetin olduğu yerde kalite artar, hayırlı olur. Çok adaydan kaçmamak lazım. Bizim için önemli olan lider değildir. Ekip de çok önemlidir. Biz lider aramıyoruz. Kimin ekibi iyi olursa ben ona oy vereceğim. Önümüzde iki aylık bir süre var.
       * Şerafettin Kılıç (İzmir): Allah hayırlı etsin. Demokrasi insan hakları varsa aday olması doğaldır. Genel başkanımızın peşindeyiz.
       * Hilmi Tanış (Bursa): Demokrasi mücadelesidir. Ekipler belli olduktan sonra desteğimizi belirleyeceğiz.
       * Cemalettin Humusluoğlu (Erzurum): Adaylığını sevinçle karşılıyoruz. Gerçek demokrasi hareketidir. Şu veya bunun baskısıyla değil, kendi özgür iradesi ve cesaretiyle adaylığını açıklamıştır. Daha çok aday çıkabilir. Gül'ün aday olmasından mutluyuz.
       * Mustafa Aktaş (Kayseri): Adaylığını yerel bazda memnuniyetle karşılıyoruz. Gül'e, Türkiye'de sempati noktasında büyük ilgi var. Hayırlı olacaktır. Kongreden daha güçlü ve daha birleşmiş çıkacağız.
       * Nizamettin Kaplan (Samsun): Gül'ün adaylığı partimizin zenginliğinin göstergesi. Parti demokrasisinin en güzel ispatı. Doğru karşılıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını bekleyeceğiz.
       * Abdullah Çalışkan (Adana): Şeffaf partiyiz. Herkes aday olabilir. İl kongrelerindeki demokratik yarışlar büyük kongrede de olacaktır. Gül'ün adaylığını da normal karşılıyoruz. Delegeler özgür iradeleriyle oy kullanacak.
       * Hüseyin Güngör (Tunceli Merkez İlçe): Yeni olanı, Sayın Gül'ü destekliyoruz.
       * Mustafa Balta (Yalova): İnşallah daha çok aday çıkar. Nefret, kin ve husumetten uzak durulmalı. Adaylarımızı inceleyeceğiz, kadrolarını göreceğiz.
       * Kadir Doğan (Kırklareli): En doğal hakkı. Destekliyoruz.
       * Rıfkı Esengül (Zonguldak): Parti içinde demokrasidir. Birlikten beraberlikten yanayız.
       * Hacı Turan (Kırşehir): Gül desteklediğimiz adaylardandır. Kesin kararımız yok. Son haftaya kadar bekleyeceğiz.
       * Ahmet Karaoğlu (İçel): Göreve yeni geldik. Diyaloğumuz olmadı. Demokratik mücadeledir.
       * Ahmet Sipahi (Burdur): Herkes aday olabilir. İstişareye koyarız, örgütümüzle birlikte davranırız.
       * Cengiz Yücel Özek (Balıkesir): Demokratik yarıştır, daha aday çıkabilir.
       * Niyazi Sürmen (Trabzon): Aday olması demokratik girişimdir. Siyasi partilerde adayın çok olması, alternatif olması verimli sonuçlar doğurur.
       * Abdullah Kolak (Bingöl): Herhangi bir tarafa destek vermiyoruz. Zamanı gelince teşkilat olarak değerlendireceğiz.
       * Fehmi Öztunç (Hakkari): Gül'ün adaylığını normal karşılıyoruz. Umuyoruz kongreye tek adayla giderler.
       * Ahmet Erdoğan (Rize): Gül'ün aday olması sürpriz değil. Çok ideal olacak.
       * Mehmet Özhaseki (Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı): FP'de genel başkan boşluğu var. Emanetçi görüntüsüyle seçimlerde oy kaybettik. Şimdi de güven kaybediyoruz. Abdullah Bey'in aday olması gergin havaya son vermesi açısından önemli. Abdullah Bey partiyi ileriye götürür, topluma ve kitlelere daha sıcak mesajlar verir.