Siyaset FP'li Gürtuna'dan adaylık sinyali

FP'li Gürtuna'dan adaylık sinyali

19.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

FP'li Gürtuna'dan adaylık sinyali

FPli Gürtunadan adaylık sinyali

       RECEP Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasaklı olmasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan FP'li Ali Müfit Gürtuna, koltuğa ısınmaya başladı. Çırağan Sarayı'nda basınla tanışma toplantısı düzenleyen Gürtuna, 4 aylık görev süresi olmasına rağmen gerçekleştireceği büyük projeleri sıraladı. Seçimlerde başkanlığa adaylık sinyali veren Gürtuna, Erdoğan'ın İstanbul'da "güzel ve hüzünlü" bir hatıra bıraktığını söyleyip, kendisinin "Uzlaşma, katılım ve icraatı" hedef alacağını kaydetti.
       Gürtuna, Erdoğan'la birlikte 4.5 yıl boyunca birçok başarılı projeye imza attığını, şiir okuduğu için Erdoğan'ın görevden alınmasının ardından belediye meclisinin kendisini başkan seçtiğini vurguladı. Belediye başkanı olarak, siyasal, sosyal ve başka alanlarda hiçbir kategori ve ayrım yapmadan bütün kendin ve kentlinin başkanı olacağını söyleyen Gürtuna "Hizmet süresi kısa da olsa barış, uzlaşma ve esneklik çalışmamın ana eksenini oluşturacak. Güzel ve büyük İstanbul'un bekleyen hizmetlerine yöneleceğim" dedi.
       İstanbul'a yapacağı projeleri de sıralayan Gürtuna dört aya sığmayacak büyük projelerini anlattı. Gürtuna, Metro'yu haziran ayında hizmete sokacaklarını, Taksim - Unkapanı - Yenikapı metro hattı ile Bağcılar - İkitelli hatlarının projelerinin bitirileceğini, Istranca - Papuçdere Barajının hizmete açılacağını, dört ayda 400 bin ağaç dikeceğini, Güngören, Pendik ve Ümraniye'ye kat otoparkları yapacağını, Kurtköy Havaalanı'ndan Avcılar'a uzanacak yeni bir rayjı proje hazırlayacaklarını, Yıldız Parkı'nı botanik parkı haline getireceğini, Boğaz'a teleferik inşa edeceğini ve İstanbul'un trafik problemini kesin olarak çözeceklerini söyledi.
       Toplantıda kendisiyle ilgili mesaj da veren Gürtuna "Sayın Dalan ile çalıştım. Erdoğan'ın 4.5 yıl vekilliğini yaptım. İstanbul'un sorunlarını ve belediye mevzuatını çok iyi biliyorum" dedi. Gürtuna, gazetecilerin "Seçimlerde aday mısınız" sorusuna da "Adaylığım konusunda henüz platform oluşmadı" diyerek yoruma açık bir yanıt verdi.




Yazarlar