Siyaset GATA’da Gül’süz mezuniyet töreni

GATA’da Gül’süz mezuniyet töreni

30.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

GATA’nın 33. dönem mezuniyet töreni, dün gerçekleşti. Törene önceki yılların aksine Cumhurbaşkanı Gül’ün katılmaması dikkati çekti. Gül, tören sırasında Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşüyordu

GATA’da Gül’süz mezuniyet töreni

GATA’nın 33. dönem mezuniyet töreninde mezun olan yabancı askeri personele diplomalarını veren Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Osman Eker’in bir yabancı askeri personele diplomasını vermeyi unutması, protokol tribününde gülüşmelerin yaşanmasına neden oldu.
Korgeneral Eker’in bir mezuna diplomasını vermediği protokol tribünündekilerce görüldü ancak Eker, bunu fark edemeyince protokol tribünündeki yerini aldı. Yerine oturan Eker’e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gülerek bir şeyler söyledi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ın uyarısı üzerine Eker yeniden sahneye çağırıldı ve Kazakistan’dan gelen iki askeri personel protokolün gülüşmeleri eşliğinde diplomalarını aldı. Önceki yılların aksine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül törene katılmadı.

Komutanlar eşli, siviller eşsiz
GATA’nın 33. dönem mezuniyet töreni, dün GATA’da gerçekleşti. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve kuvvet komutanları katıldı. Eşini bir süre önce kaybeden Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu dışında bütün komutanlar törene eşli katılırken, Çiçek, Erdoğan ve Yılmaz’ın törene eşsiz geldiği görüldü. Erdoğan’ın oturduğu koltuğa bir minder yerleştirilmesi dikkati çekti.

GATA’ya gelmedi
Törene önceki yılların aksine Cumhurbaşkanı Gül’ün katılmaması dikkati çekti. Gül, Çankaya Köşkü’nde çıktığı 2007’den bu yana iki kez dışında GATA’daki tüm mezuniyet törenlerine katılmıştı. Gül, 2010 yılında Kayseri’de olduğu, geçen yıl ise rahatsızlığı nedeniyle törenlerde yer almamıştı. Gül, GATA’daki mezuniyet töreninin yapıldığı sıralarda Çankaya Köşkü’nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşüyordu.

Komutan alkışlattı
Dönem birincisi Tabip Teğmen Ömer Faruk Keskin TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, dönem ikincisi Tabip Teğmen Yalçın Gurlaş ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden diplomalarını aldı. Dönem üçüncüsü Deniz Tabip Teğmen Mustafa Akaryıldız’a diplomasını veren Orgeneral Özel, diplomayı verdikten sonra dönem birincisi ve dönem ikincisini de tebrik etti. Özel, bu sırada alkış hareketi yaparak, tribünde bulunan ailelerin çocuklarını alkışlamasını rica etti. Törende 4’ü kadın, 8’i yabancı askeri personel olmak üzere 61 tabip teğmen diplomalarını aldı.

Bir diplomayı atladı
Korgeneral Eker, Kazakistan’dan gelen iki öğrencinin yanı sıra, Ürdün ve Makedonya’dan gelen toplam 4 askeri personele diplomalarını vermek diplomalarını vermek üzere sahneye çağrıldı. Bu sırada Eker, bir mezuna diplomayı vermeyi unuttu. Bu durumu fark eden protokol tribünündekiler, gülüşmeye başladı. Ancak Eker, durumu farketmeyerek protokol tribünündeki yerini aldı. Bu sırada kendisinden bir arka sırada oturan Eker’e dönen Başbakan Erdoğan, gülümseyerek birşeyler anlattı. Bu sırada Orgeneral Akar’ın devreye girmesi üzerine Korgeneral Eker ve iki Kazak yabancı askeri personel yeniden sahneye çağrıldı.
Eker, protokol tribünündekilerin gülümsemeleri eşliğinde iki personele de diplomasını verdi. Eker, bir personele diplomasını vermeyi unutmuştu, ancak unuttuğu öğrencinin Kazakistan’dan gelmiş olmuş nedeniyle askeri teamüller gereği, Kazakistan’dan gelen iki askeri personel aynı anda sahneye davet edildi.
Başbakanlık’a bağlı CAT timlerinin, ilk kez GATA’daki spor salonunun içinde ve tribünlerde olası bir protestoya karşı önlem aldığı görüldü.

Haberin Devamı

Erdoğan törene eşsiz geldi

GATA’da dün düzenlenen törene Erdoğan ve Bakan Yılmaz’ın eşsiz geldiği görüldü. Erdoğan’ın oturduğu koltuğa bir minder yerleştirilmesi dikkati çekti. Mezun olan öğrencilere Erdoğan diploma verirken, törenin yapıldığı salonda ilk kez Başbakanlık CAT korumaları güvenlik önlemleri aldı.