Siyaset ‘Gavat’ olayında eylemciye dava

‘Gavat’ olayında eylemciye dava

11.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da geçen yıl 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde kendisini protesto ettikleri için Vali Hüseyin Avni Coş’un “Gavat” dediği, 23 yaşındaki M.Onur K. İle 21 yaşındaki Sezer Z. hakkında ‘Vali Coş’a hakaret ettikleri’ gerekçesiyle 2 ile 4 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘Gavat’ olayında eylemciye dava

Geçen yıl Atatürk Parkı’ndaki törende hükümet aleyhinde sloganlar atan grup, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a da “Ak Partili Vali istemiyoruz” diye bağırmıştı. Bu sırada kalabalıktan, “Allah belanı versin” sesi duyulmuş, Vali Coş ise bağıran gruptan bir kişiyi işaret edip, “Allah belanı versin diyen o gavatı al” diye talimat vermişti.
Vali’nin bu sözleri üzerine polisler hamle yapmış ve arbede çıkmıştı. Gerginliğin ardından hükümet ve Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine slogan attıkları ileri sürülen 9 kişiye, Kabahatler Kanunu’na göre 186’şar lira ceza yazılmıştı.

Görüntüler incelendi
Vali Hüseyin Avni Coş’un şikâyeti üzerine olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polisin çektiği görüntülerin çözümü yapıldı ve Vali Coş’a hareket ettiği öne sürülen M. Onur K. hakkında ’hakaret ve tehdit’ suçlamasıyla 4, Sezer Z. hakkında da 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Savcılık iddianamesinde, sanıkların suçlamayı kabul ettikleri belirtildi. n DHA

Yazarlar