Siyaset ‘Gazetecilik bir demokrasi unsuru’

‘Gazetecilik bir demokrasi unsuru’

11.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gazete, televizyon ve haber ajanslarının Cumhurbaşkanlığı muhabirlerini kabul etti.

‘Gazetecilik bir demokrasi unsuru’

Kalın, “Emek, gayret isteyen bir mesleğin mensuplarısınız. Gazetecilik aynı zamanda, demokrasimizin bilgiye erişimin en önemli unsurlarından bir tanesi. Yaptığınız meslek bütün toplumun farklı kesimlerini de doğrudan ilgilendiren, bilginin giderek önem kazandığı bir çağda da emek, gayret, sabır, takip, akıl, basiret isteyen bir meslek” dedi. Kalın şunları kaydetti: “Özellikle son yıllarda artış gösteren gazeteci ölümleri bizi son derece üzmekte. Hala savaş alanında olsun, protestolarda olsun gazetecilerin öldürüldüğünü duyuyoruz, görüyoruz. Zaman zaman gazetecilerin hedef haline getirildiğini görüyoruz. Cemal Kaşıkçı olayında da bunu maalesef çok hazin bir şekilde yaşadık.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün Türkiye’ye özgü olduğunu hatırlatarak, “İnşallah koşulların daha da iyi olduğu günler yaşarsınız” diye konuştu.