Siyaset Gecenin sürprizi... AKP'li vekilden Kürtçe türkü..

Gecenin sürprizi... AKP'li vekilden Kürtçe türkü..

02.01.2009 - 08:08 | Son Güncellenme:

TRT'nin Kürtçe kanalı resmen yayına başladı, gecenin sürprizi, AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan’dan geldi

Gecenin sürprizi... AKPli vekilden Kürtçe türkü..

Gecenin sürprizi... AKPli vekilden Kürtçe türkü..


TRT’nin Kürtçe kanalı TRT 6 (Şeş), dün akşam saat 19.00’da, Ankara’daki Arı Stüdyosu’ndan İstiklál Marşı ve "Be xer hati TRT 6- Hoşgeldin TRT 6" sloganıyla yayına başladı.

Canlı yayında Nilüfer Akbal ve Rojin hem sunuculuk yaptı, hem şarkılar seslendirdi. Gecenin sürprizi, AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan’dan geldi. Orhan, "Dutmam- Amca Kızı" isimli türküyü Kürtçe söyledi. Akbal, Kürt sanatçı Şivan Perwer’in yasaklanan bir kasetinde söylediği "Çawreşim Were- Kara Gözlüm Gel) isimli türküyü de okudu. Açılışa KYB Ankara Temsilcisi Bahros Galalı çelenk yolladı.

Gül ve Erdoğan’a Kürtçe dublaj

TRT 6’nın açılışında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TRT 6’ya ilişkin mesajları banttan ekrana geldi. Gül ile Erdoğan’ın mesajları, Kürtçe dublaj ve Türkçe alt yazı ile yayımlandı. Gül, mesajında; "Kanalın halkımızın birliğini daha da pekiştireceğini ümit ediyorum. Herkes şunu görecek ki herkes bu ülkenin sahibidir" dedi. Erdoğan da konuşmasında; "Bölücü, ayrımcı, dışlayıcı ırkçılık tehlikesine karşı milletimizin bütün fertleri olarak birbirimizi daha iyi tanımaya ve anlamaya çalışalım. Daha sıkı kucaklaşalım" dedi. Erdoğan, mesajının sonunda Kürtçe, "TRT Şeş be xer be- TRT 6 hayırlı olsun" diye seslendi.