Siyaset Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var

Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var

03.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’cülerin millete korku salmak, huzuru bozmak, tedirginlik oluşturmak için kara kampanyalar tezgahladıklarını belirten Başbakan Yıldırım, “Milletimiz asla itibar etmesin ama rehavet de yok. Gece gündüz her şeye hazır olacağız” dedi

Geleceğiniz varsa  göreceğiniz de var

Başbakan Binali Yıldırım, ikinci darbe girişimi iddialarının FETÖ tarafından ortaya atıldığını söyleyerek, “Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Alçak FETÖ’nün tezviratları bunlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, Kızılcahamam’da düzenlenen Ak Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı’ndaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

- ÖLÜMÜNE DİRENECEĞİZ HAZIR OL: 1,7 milyon genci bünyesinde bulunduran Ak Parti gençlik kolları büyümeye kendini yenilemeye devam ediyor. Hayalinizi kurduğumuz mutlu gelişmiş Türkiye’nin umudu sizlersiniz. 15 Temmuz günü ve gecesi meydanları en önce dolduranlar gençlerdi. ‘Gençler apolitik’, ‘Türkiye sorunlarına Fransız’ dediler ama o gençler 15 Temmuz’da Türkiye’ye sahip çıktılar. Alçaklara bu ülkeyi teslim etmediler. Darbe gecesi saat 22:30’da Melih’i (Gençlik Kolları Genel Başkanı) aradığımda ‘Melih hazır ol teşkilatı hazırla Cumhurbaşkanımızla konuştuk direneceğiz, ölümüne direneceğiz hiç kimseye hiçbir haine bu bayrağı teslim etmeyeceğiz’ dedim. Melih kardeşim ‘Biz zaten hazır bekliyoruz her an meydanlardayız’ dedi. Bugün şahadet şerbetini içen gençler arasında Ak Parti gençlik kolları mensubu 12 kardeşimiz de var.

Haberin Devamı

- FETÖ’NÜN TEZVİRATLARI: Türkiye’yi karanlık günlere götürmek isteyenlerin hevesi 15 Temmuz gecesi kursaklarında kalmıştır. ‘İkinci darbe yapılacak’ diye, ‘daha bitmedi, yeniden geleceğiz’ diye tezvirat yapılıyor. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Alçak FETÖ’nün tezviratları bunlar. Topluma millete korku salmak, huzuru bozmak, tedirginlik oluşturmak için tezgahladıkları kara kampanyalardır. Milletimiz asla itibar etmesin ama rehavet de yok gece gündüz de her şeye hazır olacağız. Hainler 15 Temmuz’da milleti gördü. Zannettiler ki vatan evlatları korkacak. Cumhurbaşkanın hükümetin korkacağını darbe sesi duyunca şapkasını alıp kaçacağını sandılar ama onlar bilemediler ki şapkasını alıp giden değil darbeye darbe vuran bu milletin önünde şapkasını çıkaran hükümet var. Bu millet önünde şapka çıkarılır.

- KEFENİMİZİ GİYEREK ÇIKTIK: O gece Cumhurbaşkanımızla telefonda görüştük. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Ölmek var dönmek yok. Hıyanet etmeyeceğiz diye ahitleştik. Şükürler olsun ki hainler millet iradesi karşısında kısa sürede diz çöktüler. Şimdi zaman bunları bünyeden temizleme zamanı devletin ticaretin siyasetin içinden temizleme zamanı hainleri. Hiç kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Milletin mağduriyetini görmezden gelip FETÖ’cülere sahip çıkarak mağdur edebiyatı yapanlar asla ve asla bu millet tarafından hoş görülmeyecek. Kılı kırk yaracağız. Yaş ile kuru yan yana yanmayacak. Öfkeyi bir kenara bırakarak hukuk çerçevesinde hareket ediyoruz. Siyasetteki varlık sebebimiz, demokrasiyi hukuk devletini korumak.

Haberin Devamı

- LİSTEDE VARDIM: Ak Parti kurucu lideri, Erdoğan, yola çıkarken ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. 15 yıl geçti, gençler Ak Parti ile büyüdü. Cumhurbaşkanlığını halkın seçme kararının ardından vesayetçiler vazgeçer dedik. Vazgeçmediler kapatma davası açtılar. Bir sabah bir baktık dava açılmış Ben o gün yurtdışındaydım; muhatabım ‘şaka olmalı’ dedi. Dedim maalesef doğru. 71 kişilik siyasetten men listesinde ben de vardım. Benim için şeref listesidir. 15 Temmuz’da da aynı liste vardı; Erdoğan ve arkadaşları.

Haberin Devamı

- İLK ORTAYA ÇIKTIKLARI YER: Davayı savuşturduk. 1. Yargı darbe girişimi, Erzincan’da başladı. Erzincan Başsavcısı (İlhan Cihaner) ile başlayan süreçti. FETÖ’cülerin ilk ortaya çıktığı yer anayasa yargı reformudur. Orada kendilerini ilk gösterdiler. MİT Başkanını alma teşebbüsünde bulundular, Gezi’deki olaylar, daha sonra 17-25 Aralık ile açıkça meydan okudular. İş kızıştı, 15 Temmuz’a geldik. OHAL ilan ettik. Alçak hainleri temizlememiz lazım. Yeni yeni oyunlar peşindeler. FETÖ sonuç alamadı BETÖ’ye havale ediyor. ‘Bizim işler ters gitti siz bir el atın biz size ne istiyorsanız’ diyorlar.

Madalyalı sporcuları kabul etti

Geleceğiniz varsa  göreceğiniz de var


Başbakan Binali Yıldırım, Rio 2016 Paralimpik Oyunları’nda madalya alan sporcuları, dün Başbakanlık Resmi Konutu’nda kabul etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da hazır bulunduğu kabulde Yıldırım, olimpiyatlarda madalya alan sporcuları kutladı. (ANKARA Milliyet)