Siyaset 'Gelecek ipotek altında'

'Gelecek ipotek altında'

30.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Gelecek ipotek altında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Parti Meclisi (PM) toplantısının açılışında konuştu. Hükümete sert eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ERDOĞAN’IN TÜRKİYESİ: Onurlu ve gururlu, kimsenin önünde eğilmeyen, Londra’ya gidip tefecileri ikna edebilir miyim diye arayışa girmeyen Mustafa Kemal’in Türkiye’sinden bugün Erdoğan’ın Türkiye’sine geldik. Tam bir borç batağı içindeyiz

GÜNAYDIN BEYLER: Merkez Bankası’nın saygınlığı da itibarı da dünyada yoktur. Sıcak para niye geliyor Türkiye’ye? Vurgun yapmak üzere, spekülatif amaçlı. Vurgunu vurup parayı dışarı götürüyor. AVM’lerde dolarla kiralama yapılmayacakmış. Günaydın beyler. Sen onu bırak şu yandaşlara verdiğin milyar dolarlık ihaleleri TL’ye çevirsene.

Düyun-u Umumiye dönemi: Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini ipotek altına alan kontrolsüz borçlanmalardan vazgeçin dedik. Kardeşim faiz ödemek için borçlanılır mı? 16 yılda Türkiye’yi tefecilere teslim ettiler. Ekonomiyi yöneten, yandaş müteahhitler ve tefeciler. Borç alan emir alırmış, günaydın beyefendi. Aldığın emirleri iyi biliyoruz. Bir Düyun-u Umumiye dönemine doğru Türkiye süratle gidiyor.

Haberin Devamı

DÜNYAYA REZİL ETTİLER: Adaletsiz vergi politikalarından vazgeçin dedik. Şimdi; ‘isterseniz organ ticareti yapın, uyuşturucu satın, çocuk ticareti yapın paranız varsa Türkiye’ye getirin, hiç sormayacağız, vergi almayacağız’ diyorlar. Haram paradan medet uman bir iktidar, Türkiye’nin çıkarlarını savunabilir mi? Bütün dünyaya bizi rezil ediyorlar. Bir de bunlar Müslüman geçiniyor. ‘İsraftan vazgeçin’ dedik. Altlarında milyonluk arabalar, şu Ankara’daki büyük binalara bakın. Büyük kısmı kiralık ve bakanlıklar oturuyor. Osmanlı’nın Lale Devri’ni yaşıyoruz.

‘ÜSTÜNLERİN HUKUKU VAR’

Hukuk diye bir kavram unutulmuş. Bir kişinin dünya görüşü, kararları, Türkiye’nin hukuku olarak algılanıyor. Hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku var. Vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Enis Berberoğlu, Eren Erdem niye hapiste? Osman Kavala niye hapiste? Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan bunlar niye hapiste? Güçler ayrılığı yoksa demokrasi yoktur, dikta yönetimi vardır.

‘ANNELERİN NE SUÇU VAR?’

Eğer devleti demokratikleştirmezseniz süratle organize suç örgütü haline dönüşebilir. Cumartesi Anneleri’ne yapılana bakın. Yerlerde süründürüyorsunuz o yaşlı kadınları, anneleri. Ben orantısız güç kullanan polislere bir şey demiyorum, talimatları verenlere söylüyorum. Bu annenin suçu ne? Bir suçu var, ‘oğlumun mezarı nerede’ sorusunu sormak.

Haberin Devamı

9 soru

“Erdoğan’a dokuz soru soruyorum. Bir; tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle, tarım ürünlerini ithal et diyen, dış güçler miydi? İki; yandaşlarına Türkiye’nin en büyük ihalelerini dolar endeksli ver diyen, dış güçler miydi? Üç; yandaşlarına dolarla gelir garantisini de ver diyen, dış güçler miydi Dört; yandaşlarının, sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerinin dış borcuna devleti kefil et diyen, dış güçler miydi? Beş; döviz geliri olmayan şirketlere, döviz cinsinden borçlanmalarına izin ver diyen, dış güçler miydi? Altı; Mustafa Kemal’in Türkiyesini Londra’daki bir avuç tefeciye teslim eden dış güçler miydi? Yedi; Merkez Bankası’na müdahale et, her şeyi sen belirle diyen, dış güçler miydi? Sekiz;bugüne kadar emir aldığın dış güçleri açıklayacak mısın? Dokuz; Şimdi borç almak için Katar’ın kapısını çalmaya başladın. Yeni emirleri Katar’dan mı alacaksın?”

Yazarlar