Siyaset ‘Genel başkan tüm üyelerce seçilmeli’

‘Genel başkan tüm üyelerce seçilmeli’

16.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’de aralarında ihraç istemiyle disipline sevk edilen Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın da bulunduğu kendilerini, “Devrimci Demokratlar” olarak adlandırılan grup, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıyla yol haritasını belirledi. Toplantıda, yüzde 49’luk, “hayır” blokunu kapsayacak siyasi bir deklarasyon yayımlanması önerilirken, genel başkanın tüm üyelerin katılımıyla seçileceği bir tüzük değişikliği talebi gündeme getirildi.

‘Genel başkan tüm üyelerce seçilmeli’

CHP’de 16 Nisan halk oylamasının ardından başlayan parti içi tartışmalar ekseninde sessizliğini koruyan ve disipline sevk edilen Sağlar’a yakınlığıyla bilinen, “Devrimci Demokratlar” olarak adlandırılan kanat, geçtiğimiz hafta yol haritasını belirlemek amacıyla İstanbul’da toplandı.

Sağlar’ın yanı sıra, milletvekilleri Ali Şeker ve Orhan Sarıbal ile PM üyeleri Ali Özgündüz ve Gülseren Onanç’ın da katıldığı toplantıda, 35 kişi söz alarak durum değerlendirmesi yaptı. Milliyet’in aldığı bilgilere göre, CHP’nin siyasal ve örgütsel olarak yenilenmesi gerektiği vurgulanan toplantıda, parti içi demokrasinin de önemi vurgulandı. Toplantıda, yeni bir siyasi deklarasyonla yüzde 49’luk hayır blokunu kapsayacak bir çalışma başlatılması önerisi gündeme getirildi. Toplantıda ayrıca, genel başkan dahil il ve ilçe başkanlarının tüm üyelerin oylarıyla seçilmesine yönelik tüzük değişikliğinin de gündeme alınması talep edildi.